Freddy Mercury több mint 30 ezer személyes tárgyát árverezi el nemsokára a londoni Sotheby's Aukciósház. Az ereklyék között egyebek mellett olyan különlegességeket találni, mint a néhai énekes koronája és palástja, valamint kézzel írt dalszövegek.

Freddy Mercury a zenetörténelem egyik legkiemelkedőbb alakja. Az 1991. november 24-én AIDS betegségben elhunyt énekes utánozhatatlan tehetsége és különleges dalszövegei hatalmas sikerre vitték az 1971-ben alakult Queen együttest, amelyben frontemberként lépett színpadra. A húsz éven át töretlen népszerűségnek örvendő Mercury köztudottan nagy lábon élt, imádta a partikat és a külsőséget, így temérdek drága és különleges tárgyat, ruhát, hangszereket halmozott fel.

Ezek közül több mint 30 ezer használati tárgyat bocsátanak aukcióra Londonban.

A Sotheby’s a weboldalán 60 tételt emel ki, amelyekre előre is lehet licitálni mától, azaz augusztus 4-től. Az élő árverésre szeptember 6-án kerül majd sor, addig közel egy hónapon át rendhagyó körülmények között tekinthetik meg az érdeklődők a tárgyakat az aukciósházban.

Miután a vállalat Mercury életének nyilvános és privát oldalát is hitelesen szeretné bemutatni, újraalkotta az énekes otthonának szobáit, így a tárgyakat az eredetihez hasonló belső terekben csodálhatják meg az érdeklődők.  Ezek között a relikviák között lesznek bútorok, hangszerek, evőeszközök, kézzel írt dalszövegek, festmények – köztük egy Pablo Picasso és egy Salvador Dalí –, egy kulcsfontosságú bajuszfésű, használt cipők és extravagáns fellépőruhák is, amelyek közül jó néhányat Mercury saját kezűleg varrt át, hogy jobban bírják a színpadi mozgást.

(Borítókép: Freddy Mercury. Fotó: Getty Images)