Nem mindennapi történet zajlik 2016 óta Hubert Neumann és lánya között. A milliárdos édesapa felesége halála után folyamatos jogi csatározást folytat saját lányával.

A milliárdosok sokszor jó dolgukban már azt sem tudják mit csináljanak, vagy rosszabb esetben egymás ellen fordulnak a családon belül. A Hubert Neumann és lánya közötti konfliktus 2016-ra datálódik, amikor a milliárdos műkincsgyűjtő felesége meghalt, és vagyonának 80 százalékát nem férje, hanem egyik lányuk, Belinda örökölte. Az újgazdag lány eleinte férjével együtt beköltözött édesapja mellé, hogy támogassák és segítsék őt, hiszen már bőven 85 felett járt ekkor. 

A kezdeti problémamentes időszak után, azonban nem várt fordulatot vett a kapcsolatuk: a pénzügyeken való marakodás annyira megmérgezte a kapcsolatukat, hogy mostanra már 19 per zajlott le közöttük. A perek tárgya egy 1 milliárd dolláros (361 milliárd forintos) műkincsgyűjtemény, amelyet mindkét fél magának követel. Az eldurvult családi krízis egészen hihetetlen következményekkel is járt:

az egyik per folyamán a lány kilakoltatta saját, 92 éves édesapját, valamint legalább egy alkalommal rendőrt is hívott rá, így az idős férfi pár napra börtönbe is került.

„Nagyon puskaporos volt a helyzet, Belinda távoltartási végzést kért az apja ellen, amely utóbbit arra korlátozta, hogy csak a villa felső szintjét használhassa, az alsót, amelyen ő tartózkodott a férjével, nem közelíthette meg” – ismertette a történteket a család egyik ismerőse, aki hozzátette: „2018-ban megjött a kilakoltatási végzés Hubert ellen, majd ki kellett hívni a rendőröket, mert agresszívan viselkedett.

Néhány napra rács mögé is került. Pokoli napok voltak ezek”

Belinda azóta már visszavonta az egyik keresetet és kiköltözött a villából, de a vagyonról továbbra sem szándékozik lemondani. Mostanra már a műtárgyakért folyik a csata, ugyanis olyan neves festőktől származó műalkotásokról beszélünk, mint Pablo Picasso, Andy Warhol, Henri Matisse, Jeff Koons és Joan Miró. A lány most azzal támadja apját a bíróságon, hogy megrendült elmeállapota miatt alkalmatlan a vagyonkezelői feladatra.

Könnyen lehet, hogy a helyzet megoldása végül Neumann másik lányára, Melissára marad, ugyanis apja halála után ő dönthet a vagyon sorsáról.

„Mindig felnéztem a nővéremre, de ennek a családi háborúnak nem szabadott volna kirobbannia a pénz miatt. Mindannyian békében élhetnénk együtt, de ő képtelen beletörődni abba, hogy nem jut hozzá a vagyonhoz, pedig így is jól élnek. Csalódtam benne emberileg”

– szomorkodott a másik örökös, Melissa Neumann.

(Blikk)

(Borítókép: Egy idős férfi börtönben. Illusztráció: pkline/Getty)