Konkrétan azt a szmokingot szeretné, mint amit a 007-es viselt? Chris Evans Amerika kapitányának pajzsára fáj a foga? Netán Harrison Ford ikonikus régészprofesszorának ingje tetszett meg? Ha bármelyik kérdésre igen a válasz, akkor itt a soha vissza nem térő alkalom, ugyanis ezeket a filmes relikviákat – és sok másikat – most elárverezik egy aukción!

Több mint ezernyolcszáz különleges és ritka filmes ereklyére lehet licitálni a Propstore novemberi árverésén. Annyira gazdag a kínálat, hogy tényleg mindenféle műfaj rajongói találhatnak kedvükre valót. A becslések szerint a teljes kollekció mintegy 13,8 millió dollárt, átszámolva közel 5,1 milliárd forintot hozhat, de egyenként is igen értékesek a tételek – írta meg az instylemen

Érdemes kiemelni többek között a 007-es ügynök öltönyét, amelyet az utolsó Daniel Craig főszereplésével készült James Bond-moziban, a Nincs idő meghalni című filmben viselt a címszereplő. Ez a relikvia 17 millió forintnyi összegért cserébe lehet új gazdájáé. Hasonló árkategóriában vesztegetik Michael Keaton denevérjelmezét is, amelyet az 1989-es Batmanben viselt – 21 milliót kérnek érte. Ez az összeg azonban semmi Indiana Jones ingéhez képest:

a Harrison Ford által Az elveszett frigyláda fosztogatói-ban viselt ruha a várakozások szerint akár 127 millió forintot is megérhet valakinek. 

Akik nem annyira a különböző legendás színészek által viselt öltözékek hívei, azok is megtalálják a számításukat az aukción. Amerika kapitány pajzsa Az első bosszúálló címűfilmből több mint 42 millió forintnyi dollárért vihető haza a becslések alapján, Freddy Krueger kesztyűjén pedig akár 170 milliót is kaszálhatnak majd. A legendás űropera, a Csillagok háborúja sem maradhatott ki a buliból:

C–3PO feje a maga 405 millió forint körülire taksált árával még ebből a mezőnyből is kimagaslik.

Ez utóbbi ereklyét – és több másikat – Anthony Daniels brit színész ajánlotta fel gyűjteményéből. Daniels a kezdetek óta formálja meg a protokolldroidot a filmszériában. Az árverésre már lehet regisztrálni, október 10-én nyílik meg az online licitálás lehetősége, november 9-10-én pedig az élő rendezvényt is megtartják.

(Borítókép: Daniel Craig szmokingban. Fotó: Karwai Tang/Getty)