Tóth Szilárd, a budapesti Salt étterem séfje 93. lett a világ 100 legjobb szakácsát soroló listán, a The Best Chef 2023-on.

A budapesti Salt étterem nemrég került be Magyarország Michelin-csillagos vendéglátóhelyei közé. Most az étterem séfje, Tóth Szilárd részesült hatalmas elismerésben, ugyanis 93. lett a világ 100 legjobb szakácsát soroló listán, a The Best Chef Awards 2023-on.

Az eredménye azért is különösen figyelemre méltó, ugyanis ő lett az első magyar szakács, aki bejutott a világ legjobbjai közé ezen a szavazáson.

A The Best Chef Awards 2017 óta létezik és eddig magyar szakács csak jelölésig jutott el: Sárközi Ákost és Mészáros Ádámot 2020-ban jelölték, Tóth Szilárdot pedig tavaly, de helyezést csak idén ért el magyar séf. A listára való szavazás kétlépcsős: minden évben száz új séfet jelölnek gasztronómiai szakemberek, foodie-k, kritikusok, illetve ételfotósok, a versenyben azonban az előző évi lista szereplő is részt vesznek, így a szavazók végül kétszáz jelöltből választhatják ki a legjobbakat.

Tóth Szilárd, a Salt séfje néhány nappal ezelőtt Boldizsár Máté étteremvezetőjével együtt Mexikóba utazott, ahol részt vett a The Best Chef díjátadóján. 

(24.hu)

(Borítókép: Tóth Szilárd. Gerencsér Tamás/Index)