A Queen egykori legendás frontembere, Freddie Mercury élete nagy részét töltötte abban a házban, amelyet nemrég eladásra kínáltak.

Freddie Maercury  rajongói igazán izgatottak lehetnek, ugyanis az énekes otthonát nemrég felvették az eladó ingatlanok jegyzékébe. Freddie Mercury a luxusingatlanért 1985-ben 500 ezer fontot fizetett, ami már akkor is jelentős összegnek számított, de mostanra az ingatlan értéke hatvanszorosára nőtt. Mercury 1985-től ebben a kastélyban élt és alkotott. A házat végrendeletében az egyetlen olyan nőre hagyta, akit igazán szeretett: Mary Austinra. 

Az immár 72 éves Mary Austin néhány évvel ezelőtt kezdett el azon gondolkodni, hogy eladja a házat, ugyanis időskorára már túlságosan nagynak bizonyult számára. Éppen ezért árulni kezdte az ingatlant, és bár alaprajzot nem tett közzé, de nyilvánosságra hozott néhány soha nem látott fotót a házról.

A korábban 500 ezer fontért vásárolt házat most 30 millió fontért kínálják, ami több mint 3,5 milliárd forintnak felel meg.

Sok rajongó abban bízik, hogy egy vállalkozó vásárolja meg az ingatlant, aki múzeumot nyit benne, és így betekintést nyerhet majd bárki az egykori legenda életébe. 

(The Sun)

(Borítókép: Freddie Mercury. Fotó: Pete Still/Getty)