Az énekesnő év végén lépett be a milliárdosok klubjába, és idén először került fel a neve a Forbes éves milliárdosok listájára.

Taylor Swift tavaly történelmet írt azzal, hogy legújabb turnéja, a The Eras Tour lett az első  a világon, amely meghaladta az egymilliárd dolláros álomhatárt a bevételt illetően.

A bevételi adatok szerint a The Eras Tour első 60 koncertje valamivel több mint egymilliárd dolláros bevételt hozott. 

Ráadásul Swift koncertjei Európában és Észak-Amerikában egészen 2024 végéig tartanak, így még jócskán növelhető ez az összeg. Swift októberi teljesítményének köszönhetően csatlakozhatott a Forbes lista milliárdos hírességeihez. Ezen a listán sportolók, zenészek és más hírességek is helyet kaptak. A rangsort George Lucas vezeti 5,5 milliárd dolláros vagyonával.

Swift az első olyan zenész a listán, aki kizárólag dalai és előadásai révén érte el ezt a státuszt, anélkül, hogy más bevételi forrásokra támaszkodott volna.

A Forbes becslése szerint az énekesnő vagyonából körülbelül 500 millió dollár származik zenei jogdíjakból és turnékból származó bevételekből, míg további 500 millió dollár pedig zenei életművének növekvő értékéből. Az énekesnő nemrég egy jóval negatívabb listán is megtalálható volt: ő lett a legkörnyezetszennyezőbb sztár

(Borítókép: Taylor Swift. Fotó: Ashok Kumar/TAS24/Getty)