Az egyetemista Livia Voigt felkerült a dollármilliárdosok listájára, amin az átlag életév 66.

Júliusban lesz még csak 20 éves Livia Voigt, de már felkerült a dollármilliárdosok listájára.

A pszichológiát tanuló lány, csak úgy, mint a 26 éves nővére, Dora Voigt de Assis 3,1 sázalékos részesedéssel rendelkezik egy brazil elektromos berendezéseket építő vállalatból, a WEG-ből, így milliós osztalékokat zsebelhettek be. 2022-ben a WEG 6 milliárd dolláros bevételre tett szert.

Ők egyébként kicsit rosszabbul jártak, mint unokatestéreik, Eduardo és Mariana, akiknek 3,9-3,9 százalékos részesedése van a világ egyik legnagyobb elektromos motorokat gyártó cégében, amely 135 országba exportál a termékeiből, tízben van saját gyára is – derül ki a Forbes listájából.

A fiatalok vagyonukat annak köszönhetik, hogy leszármazottjai a WEG egyik alapítójának, Werner Ricardo Voigtnak, aki 2016-ban hunyt el, de nincs szerepük a vállalat vezetésében.

A Voigt testvérek azon hét ember közé tartoznak, akik idén először kerültek fel a világ leggazdagabb 33 év alattijának 25 fős listájára. Érdekesség, hogy a lista 30 év alatti szereplői – 18 ilyen személy van – közül egyik sem saját magától került fel a listára, hanem öröksége miatt.

Livia Voigt azonban csak a 2545. leggazdagabb dollármilliárdos, az viszont mindenképpen fontos információ, hogy életkorával sokat javít a dollármilliárdosok átlag életkorán, ami jelenleg 66 év. A világ legidősebb dollármilliárdosa egyébként 102 éves.

(Forbes)

(Borítókép: Egy férfi sok dollárral. Illusztráció: GettyImages)