Szoboszlai Dominik elképesztő fizetése sem elég arra, hogy a Liverpool legjobban kereső játékosai közé kerüljön – a magyar középpályás a klub fizetési rangsorának tizedik helyén áll.

Szoboszlai Dominik nagyszerűen kezdte liverpooli karrierjét, ahol a csapat egyik kulcsjátékosává vált. A magyar középpályás heti 120 ezer fontot (56 millió forintot) keres, ami elképesztő összeg, de így is csak a tizedik a Liverpool játékosainak fizetési listáján – írja a Twice.

Ez a fizetés egyáltalán nem kevés, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy néhány más középpályás, például Wataru Endo és Harvey Elliott 50 ezer fontot (23 millió forintot) vagy annál kevesebbet keres. Ugyanakkor Alexis Mac Allister és Ryan Gravenberch mindketten heti 150 ezer fontot (70 millió forintot) kapnak, ami jelentősen magasabb összeg.

A Liverpool legjobban fizetett játékosa nem más, mint az egyiptomi Mohamed Salah, aki heti 350 ezer fontot (160 millió forintot) vihet haza. Ez nem meglepő, hiszen ő a csapat egyik legfontosabb gólszerzője és kulcsembere.

A csapat többi támadója közül Diogo Jota és Darwin Nunez például „csak” heti 140 ezer fontot (65 millió forintot) keres, míg Cody Gakpo, Szoboszlai Dominikhoz hasonlóan, heti 120 ezer fontot (56 millió forintot) kap. A klub legújabb támadója, Federico Chiesa heti 150 ezer fontban (70 millió forintban) állapodott meg a klubbal.

Salah után Virgil Van Dijk holland védő a második legjobban fizetett játékos a Liverpoolnál, ő heti 220 ezer fontot (103 millió forintot) keres, míg Trent Alexander-Arnold, a csapat másik kiemelkedő védője heti 180 ezer fontot (84 millió forintot) vihet haza.

Bár Szoboszlai Dominik csak a tizedik helyen áll a fizetési rangsorban, teljesítménye alapján gyorsan meghatározó tagjává vált a csapatnak. Minden eddigi mérkőzésen pályára lépett, és olyan kulcsfontosságú pillanatokban bizonyította tudását, mint például a Manchester United elleni bravúros gólpassza, vagy az AC Milan elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen szerzett gólja.

(Borítókép: Szoboszlai Dominik. Fotó: Getty Images)