Mielőtt letartóztatták volna a szexkereskedelem vádjával, Sean “Diddy” Combs gyorsan kifizette a 19 millió dolláros jelzálogkölcsönt a miami kastélyára.

Sean „Diddy” Combs, a hip-hop egyik legismertebb alakja, úgy tűnik, előre megérezte, hogy nagy baj lesz, ezért még azelőtt kifizette a miami kastélyára felvett jelzálogkölcsönt, hogy letartóztatták volna. 

Mielőtt a szövetségi vádemelés megtörtént volna, Sean „Diddy” Combs 18,8 millió dollárt (6,6 milliárd forintot) fizetett ki a Star Island-i kastélyára. A hivatalos vádirat szerint Sean „Diddy” Combs-ot szexkereskedelemmel és zsarolási összeesküvéssel vádolják, amelyben Freak Offs néven ismert, droggal fűtött bulikon nők és férfiak voltak az áldozatai.

Márciusban a szövetségi ügynökök razziát tartottak Sean „Diddy” Combs miami otthonában, ahol különféle kábítószereket, babaolajat és kenőanyagokat találtak, amelyeket állítólag a bulikon használtak. 

Sean „Diddy” Combs ártatlannak vallotta magát, de az ügyészek gyorsan léptek, és szexkereskedelem, zsarolási összeesküvés, valamint illegális szexuális szállítás vádjával állították bíróság elé.

Az óvadéki tárgyaláson Sean „Diddy” Combs védőügyvédje, Marc Agnifilo, 50 millió dolláros (17,6 milliárd forintos) óvadékot javasolt, amely fedezetéül Sean „Diddy” Combs Star Island-i kastélyát ajánlották fel.

A rapper és családja hat útlevelét is bemutatták annak bizonyítására, hogy nem szándékozik megszökni. Marc Agnifilo a bíróságon azt mondta:

Kifizettük a jelzálogkölcsönt, hogy bizalmat építsünk.

Ennek ellenére a bíró úgy döntött, hogy Sean „Diddy” Combs továbbra is veszélyt jelenthet, megszökhet, vagy akadályozhatja a nyomozást, ezért az óvadékot megtagadták.

A kifizetett jelzálogkölcsön mögött a floridai Homestead törvény is szerepet játszhatott, amely megvédi a lakástulajdonosokat attól, hogy elveszítsék az elsődleges otthonuk tőkéjét, bármilyen jogi probléma esetén.

Ez a jogi kiskapu tette lehetővé egykor O.J. Simpson számára is, hogy kényelmesen éljen floridai kastélyában, miközben elkerülte a Goldman család ellene hozott 100 millió dolláros (35,2 milliárd forintos) ítéletének következményeit. Sean „Diddy” Combs hasonlóképpen biztosította, hogy miami kastélya védett maradjon, miután kifizette a jelzálogkölcsönt, függetlenül a jogi problémáktól.

Sean „Diddy” Combs fényűző életmódja közismert. A Star Island-i palotája, amelyet 48,5 millió dollárra (17,1 milliárd forintra) becsültek, jól mutatja, milyen luxusban él. Az ingatlanértékelők szerint azonban az ingatlan értéke 44,3 millió dollárra (15,6 milliárd forintra) csökkent. Sean „Diddy” Combs még 2003-ban vásárolta a hét hálószobás, 1 375 négyzetméteres birtokot 14,5 millió dollárért (5,1 milliárd forintért), amely mostanra több medencével, gyógyfürdővel és cabana stílusú medenceházakkal bővült.

Sean „Diddy” Combs 2021-ben egy másik ingatlant is vásárolt Star Island-en, 35 millió dollárért (12,3 milliárd forintért), bár ez az ingatlan nem része az óvadékcsomagnak. Az ügy továbbra is folyamatban van, és a bíróság később dönt majd Sean „Diddy” Combs sorsáról.

(Borítókép: Sean „Diddy” Combs. Fotó: Getty Images)