A svéd luxusmatracok teljesen egyedi technológiával készülnek, és még a komoly alvási zavarral küzdőknek is megoldást kínálnak. Természetesen mindezt borsos áron kínálja egy londoni hotel.

Egy London Marylebone negyedében található szálloda, a The Mandeville Hotel egészen elképesztő luxusélményt ígér a vendégeknek, ugyanis néhány szobájukat – elsőként Londonban – Dux matracokkal szerelték fel. Ezek gyártója a Duxiana svéd cég, amely a Tottenham Hotspur futballklub  hivatalos ágyszállítója. A játékosok 25 000 fontba (11 millió forint) kerülő ágyakon alszanak mind otthonukban, mind az exkluzív Spurs Lodge szállodában, ahol a mérkőzések előtt pihennek.

A The Manderville felszerelése nem teljesen ez a szint, a hotelben használt matracok „csak" ötmillió forintnyi fontba kerülnek, ám pont ugyanaz a technológia, amelyről Geoff Scott, a Spurs korábbi orvosi vezetője azt mondta, „több, mint egy matrac... az egész alvási rendszer kulcsfontosságú része”.

A lényege, hogy a normál rugók helyett nyitott rugós szerkezetet használnak, pontrugalmas alátámasztással, így a matrac alkalmazkodik a test alakjához, miközben az alvás közben mozog. A rugók és a felső réteg között három különálló kényelmi réteg található, amelyek puha, közepes vagy kemény változatban kaphatók.

Mielőtt valaki becsekkolna ezekbe a luxus hálókba, ki kell töltenie egy kérdőívet a testalkatáról és az alvási szokásairól, és ennek alapján állítják be ezeket a rétegeket, hogy tökéletesen tartsák a gerincet és a hát alsó részét, miközben a vállak és a csípő belesüllyednek a matracba. 

A Duxiana matraccal felszerelt szobák ára 280 font (130 ezer forint) éjszakánként, kontinentális reggelivel, egy pohár üdvözlő pezsgővel és lefekvés előtti nyugtató teával együtt. Egyébként a világ más tájain is elérhető a luxusalvás élménye, például a dubai Burdzs al-Arabban, a stockholmi The Grand Hotelben, vagy épp a svédországi Pater Nosterben.

(Daily Mail)

(Borítókép: tökéletes alvás. Illusztráció: Getty Images)