Ennek a nyárnak az első felét Olaszországban töltöttem, ahol eddig vagy tíz évet éltem (igaz, ingázva), de most már csak látogatóba fogok visszatérni az olasz családtagokhoz és barátokhoz. Erről az utolsó hét hétről posztsorozatot írtam a Velveten a Nyár blogba, sőt, rendszeresen fotókat is posztoltam a Velvet Instagramjára. Íme az utolsó fotó, ami természetesen azt mutatja, hogy már visszatértem Budapestre a szerkesztőségbe.

7 hét alatt kb. 60 képet posztoltam az Instagramra, ezeket ide kattintva nézheti végig a #7hétolaszban címke alatt, de alább egy kivonatot is talál a fotósorozatból, csakis a legjobbakra szorítkozva. Természetesen nem én döntöttem el saját kútfőből, hogy mi a legjobb, hiszen a többség értékítélete bizonyára pontosabb, vagy legalábbis érdekesebb, mint az enyém. Ezért azt a tíz képet választottam ki, amire a legtöbb lájk érkezett az Instagramon. Nézzük őket népszerűségi sorrendben, a legnépszerűbb fotó felé haladva! Íme a 10 dolog, ami önök szerint a legérdekesebb, legszebb, legjobb volt a 7 hét alatt!

10. Edényszárító

A post shared by Velvet.hu (@velvethu) on

Holtversenyben a tizedik a fenti edényszárító egy naplementés képpel, de ezt válogattam be a legjobbak közé, mert ehhez több komment érkezett. Az egyik olvasónknak is ilyen van otthon, de egy másik hozzászóló azért egyet ért velem abban, hogy az ilyen, mosogató fölé szerelt, elcsukható edényszárító tipikusan olasz szokás.

9. Luganói-tó

A post shared by Velvet.hu (@velvethu) on

A fenti kép és a következő kettő ugyanannyi lájkot kapott, de kezdjük mondjuk ezzel a látképpel, ami egy San Mamete nevű falucskában készült, és ami a Luganói-tavat ábrázolja. Gyönyörű ez a hely és kifejezetten kevés turista volt itt, szóval ha ön a környéken jár, csak ajánlani tudom, hogy álljon meg egy pár órára. Aztán utána lehet továbbmenni a szomszédos Comói-tóhoz, ahol George Clooney is nyaral, és ahol hemzsegnek a turisták.

8. Aperitívó

A post shared by Velvet.hu (@velvethu) on

Az aperitívózás egy fantasztikus olasz szokás, amire természetesen az olasz családom szoktatott rá. Mondjuk nem mintha naponta aperitívóznánk, de egy-két hétben egyszer elmegyünk valahova vacsora előtt és beülünk egy aperitívót kínáló helyre, ami azt jelenti, hogy ha az ember rendel egy italt, akkor jár mellé valami kis étel is. Természetesen nem adnak sok kaját, hogy mindenki tudjon utána rendesen vacsorázni, de egy kicsi étel mégiscsak kell, hiszen még csak 6-7 óra körül jár az idő, és éhgyomorra, főleg ilyenkor, nem jó ötlet vedelni.

A kép ugyan nem Milánóban készült, hanem a Lago Maggiore partján, de Milánó kedvenc/tipikus aperitívója látható rajta, az Aperol Spritz, egy pohár fehér bor társaságában.

7. Vitorlás a tengeren

A post shared by Velvet.hu (@velvethu) on

Akkora mázlista vagyok, hogy nem csak tónál voltam az Olaszországban töltött hetek alatt, hanem a tengernél is jópárszor. A fenti kép például Ligúriában készült, egy vitorlás pont kilátszik a parti fák közül. Természetesen hozzátartozik a dologhoz, hogy Ligúriában a tengerpart tipikusan nem egy rét vagy széles strand, hanem egy extrémmeredek sziklafal vagy hegyoldal, ezért van az, hogy szinte közvetlenül a víz mellől is ilyen magasról lát rá az ember a tengerre.

6. Edzés a teraszon

A post shared by Velvet.hu (@velvethu) on

Nagyon népszerű volt az a fotóm is, amivel olaszországi edzéseim kellékeit örökítettem meg. Kell hozzá ugye a terasz, mert ott szoktam edzeni, kell a naplemente is, vagy legalábbis az, hogy este legyen, mert nekem ilyenkor esik a legjobban a mozgás, és kell egy kettlebell meg a súlyzófogó kesztyű. Ja, meg zene is kell, de az nem látszik a képen.

5. Naplementenézés

A post shared by Velvet.hu (@velvethu) on

Ez volt az utolsó fotóm Olaszországból a 7 hét végén, ekkor néztem naplementét utoljára a Lago Maggiore felett. Szívbemarkolóan szép tájak vannak itt, és este valahogy még gyönyörűbb minden. Hjaj.

4. Homokos tengerpart Toszkánában

A post shared by Velvet.hu (@velvethu) on

Én ugyan Ligúria hegyes-sziklás tengerpartjaitól ájulok el, de önök szemlátomást nagyon kedvelik a homokosat is. Ez a kép Toszkánában készült, Viareggio mellett, és egy fantasztikusan jó szombatot töltöttünk itt barátokkal és sok gyerekkel. Remekül éreztem magam, de én őszintén szólva magamtól nem jönnék vissza ide többet. Jó volt, de nekem nem ez a műfajom, viszont örülök, hogy olvasóinknak ennyire bejött a fotó!

3. Nyolcfős hegyi falu

A post shared by Velvet.hu (@velvethu) on

Ez megint a Lago Maggiore környéke, egy olyan hely, ahol én kétszer voltam életemben, egyszer tavaly, és egyszer most júniusban. Mindkét alkalommal relatíve sokan voltak itt fent a nagy zöld békességben, de persze a 30-40 fő csak ahhoz képest sok, hogy összesen 8 ember lakik itt egész évben. Azért ilyen kevesen, mert ide nem vezet közút, csak egy erdei ösvényen lehet feljönni vagy lanovkával.

A jelek szerint a külföldi turisták egyáltalán nem ismerik a helyet, mindenesetre ha ön a Lago Maggiore lombárd, azaz keleti oldalán jár, nagyon ajánlom, hogy keresse meg Monteviascót! Felejthetetlenül szép és különleges hely, és örülök, hogy ezt valamennyire a fenti fotó is visszaadja.

2. Esküvői Maserati

A post shared by Velvet.hu (@velvethu) on

A két legjobb fotó pont ugyanannyi lájkot kapott, de őszintén szólva se a luxus, se az autók nem állnak túlságosan közel a szívemhez, a luxusautók meg végképp nem, úgyhogy önkényesen ezt tettem a második helyre. Akármennyire is ellenszenves nekem ez a világ, sejtettem, hogy egy esküvőre feldíszített, tóparti kastélyszálló kertjébe beparkolt Maserati mindenki mást érdekelni fog rajtam kívül, és milyen igazam lett, jött rá egy csomó lájk.

1. Sziklás tengerpart Ligúriában

A legfontosabbak Ligúriáról

Ligúria az olasz Riviéra, azaz észak-Olaszország azon tengerpartja, ami a határ után a francia Riviérával folytatódik. Ligúria egy keskeny sáv a part mentén, a hegyek és tenger találkozása. A legfontosabb városa Genova, de híres még San Remo és Portofino is, a legtöbb turista viszont a Cinque Terre nevű falucsoportot keresi fel. Ligúria a pesto és a focaccia hazája.

A post shared by Velvet.hu (@velvethu) on

Ami viszont mindennél közelebb áll a szívemhez: Ligúria drámai szépsége. Ha volt bármi értelme ennek a #7hétolaszban sorozatnak, akkor az talán az volt, hogy sikerült egy kicsit népszerűsítenem Ligúriát, amit szerintem Magyarországon viszonylag kevesen ismernek, és aminél szebb helyen én még életemben nem jártam, pedig észak-Olaszországot most már eléggé ismerem. Nagyon örülök, hogy a legtöbb lájkot kapott két fotó közül legalább az egyik Ligúriát ábrázolja – konkrétan egy Finale Ligure nevű kisvárosban készült ez a kép.

Ön is jár majd Olaszországban a nyár hátralevő részében? Vagy esetleg már volt most valamikor az utóbbi időben? Van egy jól sikerült fotója? Kérjük, töltse fel az Instagramra és ossza meg velünk a #7hétolaszban címke használatával – akkor is, ha ön kevesebbet (vagy többet) tölt(ött) kint, mint 7 hét! Az én fotóim után a nyár második felében most már az önök fotói következzenek!

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
#7hétolaszban – a 10 legjobb dolog Olaszországban, önök szerint

Szerzőnk másfél hónapot dokumentált Olaszországban. Íme egyben, hogy önök mit tartottak az egészből a legérdekesebbnek: edényszárító, aperitívó, luxusautó!

7 · Jul 31, 2017 11:12am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments