Májusban még azt hittük, hogy ez a nyár már sosem jön el, hát most aztán eljött, de még mennyire! Nagyon nagy a meleg, nagyon sok a szúnyog, és ki gondolta volna, az előbbi probléma akadályozza az utóbbi probléma kezelését. Magyarul: annyira meleg van, hogy nem lehet rendesen a levegőből szúnyogot irtani, ezért most átmenetileg abbahagyják. Erről szól a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság alábbi sajtóközleménye, amit elsősorban azért közlünk alább teljes egészében, mert olyan fantasztikus szavakat használ, mint például

szúnyoggyérítés

vagy

szúnyogártalom.

Plusz van egy-két érdekes információ is a közleményben, szóval tényleg érdemes elolvasni.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóközleménye:

Átmenetileg szünetel a légi szúnyoggyérítés a hőség miatt

A rendkívül meleg időjárás hatással van a szúnyogok viselkedésére, a rovarok ilyenkor a szokásosnál később mutatnak aktivitást, tovább maradnak a növényzetben elrejtőzve. A repülésbiztonsági szabályok szerint közvetlenül a napnyugtát megelőző időszakban, illetve legfeljebb az azt követő húsz percig lehet munkarepülést végezni, amikor a meleg miatt csak a rovarok töredékét éri el a kipermetezett szer, vagyis az elvégzett munka hatásfoka jelentősen csökken. Emiatt átmenetileg szünetel a légi szúnyoggyérítés, viszont a földi permetezést folyamatosan végzik a szakemberek, az napnyugta után történik.

Országszerte mindenhol komoly szúnyogártalomra kell számítani, hiszen a májusi esőzések és a hirtelen jött meleg időjárás hatására robbanásszerűen megemelkedett a kifejlődött vérszívók száma. A hőségriasztást követően ismét párhuzamosan, ütemterv szerint folyik majd a légi és földi úton történő beavatkozás a szúnyogokkal leginkább érintett területeken.

Az önkormányzatok maguk is végeztethetnek szúnyoggyérítést, ezzel kiegészítve a katasztrófavédelem által szervezett központi szúnyoggyérítési programot.”

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Olyan meleg van, hogy nem lehet szúnyogot irtani. Bocs, gyéríteni

Íme egy csodás sajtóközlemény a Katasztrófavédelemtől olyan szavakkal, mint szúnyoggyérítés és szúnyogártalom, plusz egy érdekes információ.

43 · Jun 14, 2019 01:01pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments