A nyaralás mindenki számára igazi öröm, ami felvillanyoz, az izgatottság mellett pedig hajlamos az ember erről-arról megfeledkezni, ami pedig jó szolgálatot tehet a strandon, vagy akármelyik vízparton.  Összeszedtünk 10 olyan dolgot, amik jó ha kéznyújtásnyira vannak akkor, mikor az ember már teljes lelki nyugalommal elnyújtózott  a napozóágyon.

Naptej, napozás utáni krém

A szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy milyen veszélyes lehet a napozás, ha nem vagyunk felkészültek és nem tartjuk be az alapvető feltételeket. Első az egészség, arról nem is beszélve, hogy komolyan megkeserítheti a strandolást az első napon szerzett másodfokú égési sérülés.

Kalap, napszemüveg

Még mindig az egészség megőrzésénél tartunk, de fontos, hogy  megalapozzuk a testünk biztonságát az első pillanatoktól. még ha árnyékban is tudjuk átvészelni a legmelegebb órákat, esetleg plusz UV védős napernyőnk van, akkor sem jön rosszul a fejünk megfelelő védelme.

Víz

Érdemes egy palack vizet magunknál tartani, igaz egy bizonyos idő után nem lesz éppen jég hideg, de mindig jó, ha van egy korty folyadék a kiszáradás ellen. Az extra hőhatás miatt mindig oda kell figyelni a hidratálásra.

Kis törölköző

Kell egy nagy is, amit magunk alá terítünk, de nem árt egy kisebb az arcunk megtörléséhez. Nem mellesleg, ha elfelejtettük a kalapot, a fejünkre teríthetjük, mint rögtönzött árnyékolót.

Tisztítókendő, ragtapasz

Bár próbáljunk minden esetben pozitívak lenni nem árt felkészülni a kisebb-nagyobb sérülésekre, akár egy kagyló, vagy egy az iszapban megbúvó nádszár is tud komoly vágásokat okozni.

Nasi

Egy zacskó ropi, kölesgolyó, esetleg müzli szelet, vagy némi gyümölcs. Kinek-kinek az ízlése és diétája szerint, de mindig jó ha lapul egy kevés kis harapnivaló a táska alján, hogy idegeskedés nélkül tudjuk végigállni a sort délidőben a lángosos előtt.

Újság/könyv

Manpság a legtöbben a tablet/telefon kombinációban hisznek,de egyfelől a vízparton nem árt egy kis digitális detoxikálás, másfelől kisebb az esélye, hogy egy hetilap eltűnik a biztonságosnak hitt törölköző alól, míg egy drága telefon esetében ez a lehetőség fent áll. Egyébként pedig nincs is jobb, mint egy jól megírt cikkben, vagy egy izgalmas regényben elveszni a fák árnyékában.

Dezodor/tusfürdő

A strandolás után az ember igyekszik kicsit felfrissülni, tisztálkodni. Ha a vízben volt azért, ha egész nap izzadt a napon azért nem árt egy kis higiéniás alapkezelés.

Strandlabda

A strandlabda alapvetően egy zseniális játék, ha családos az ember nem is kell taglalni, de a szingliknek remek alap lehet az ismerkedéshez, ha pedig  épp nem a labda funkcióját akarjuk kihasználni félig leeresztve kitűnő párna lehet a napozóágyon.

váltás fürdőruha

Biztos, ami biztos alapon, nem árt, ha le tudjuk cserélni a szettünket. Főleg ha mellénk telepedig valaki pont ugyan abban a fürdőruhában mint, amiben mi vagyunk.