strandtáska

10 dolog, ami nem hiányozhat a strandtáskából

2019.07.23. 14:30 Módosítva: 2019.07.24. 14:56

A nyaralás mindenki számára igazi öröm, ami felvillanyoz, az izgatottság mellett pedig hajlamos az ember erről-arról megfeledkezni, ami pedig jó szolgálatot tehet a strandon, vagy akármelyik vízparton.  Összeszedtünk 10 olyan dolgot, amik jó ha kéznyújtásnyira vannak akkor, mikor az ember már teljes lelki nyugalommal elnyújtózott  a napozóágyon.

Naptej, napozás utáni krém

A szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy milyen veszélyes lehet a napozás, ha nem vagyunk felkészültek és nem tartjuk be az alapvető feltételeket. Első az egészség, arról nem is beszélve, hogy komolyan megkeserítheti a strandolást az első napon szerzett másodfokú égési sérülés.

Kalap, napszemüveg

Még mindig az egészség megőrzésénél tartunk, de fontos, hogy  megalapozzuk a testünk biztonságát az első pillanatoktól. még ha árnyékban is tudjuk átvészelni a legmelegebb órákat, esetleg plusz UV védős napernyőnk van, akkor sem jön rosszul a fejünk megfelelő védelme.

Egy ízléses napszemüveg öltöztet.
Egy ízléses napszemüveg öltöztet.

Víz

Érdemes egy palack vizet magunknál tartani, igaz egy bizonyos idő után nem lesz éppen jég hideg, de mindig jó, ha van egy korty folyadék a kiszáradás ellen. Az extra hőhatás miatt mindig oda kell figyelni a hidratálásra.

Kis törölköző

Kell egy nagy is, amit magunk alá terítünk, de nem árt egy kisebb az arcunk megtörléséhez. Nem mellesleg, ha elfelejtettük a kalapot, a fejünkre teríthetjük, mint rögtönzött árnyékolót.

Egy törölköző akár napellenző is lehet.
Egy törölköző akár napellenző is lehet.

Tisztítókendő, ragtapasz

Bár próbáljunk minden esetben pozitívak lenni nem árt felkészülni a kisebb-nagyobb sérülésekre, akár egy kagyló, vagy egy az iszapban megbúvó nádszár is tud komoly vágásokat okozni.

Nasi

Egy zacskó ropi, kölesgolyó, esetleg müzli szelet, vagy némi gyümölcs. Kinek-kinek az ízlése és diétája szerint, de mindig jó ha lapul egy kevés kis harapnivaló a táska alján, hogy idegeskedés nélkül tudjuk végigállni a sort délidőben a lángosos előtt.

Egy könnyű falat a beachen.
Egy könnyű falat a beachen.

Újság/könyv

Manpság a legtöbben a tablet/telefon kombinációban hisznek,de egyfelől a vízparton nem árt egy kis digitális detoxikálás, másfelől kisebb az esélye, hogy egy hetilap eltűnik a biztonságosnak hitt törölköző alól, míg egy drága telefon esetében ez a lehetőség fent áll. Egyébként pedig nincs is jobb, mint egy jól megírt cikkben, vagy egy izgalmas regényben elveszni a fák árnyékában.

Dezodor/tusfürdő

A strandolás után az ember igyekszik kicsit felfrissülni, tisztálkodni. Ha a vízben volt azért, ha egész nap izzadt a napon azért nem árt egy kis higiéniás alapkezelés.

Strandlabda

A strandlabda alapvetően egy zseniális játék, ha családos az ember nem is kell taglalni, de a szingliknek remek alap lehet az ismerkedéshez, ha pedig  épp nem a labda funkcióját akarjuk kihasználni félig leeresztve kitűnő párna lehet a napozóágyon.

Könnyedén használható párkereséshez is.
Könnyedén használható párkereséshez is.

váltás fürdőruha

Biztos, ami biztos alapon, nem árt, ha le tudjuk cserélni a szettünket. Főleg ha mellénk telepedig valaki pont ugyan abban a fürdőruhában mint, amiben mi vagyunk.