shutterstock 1639601641

Ha még nem hallotta, milyen hangokkal kommunikálnak a sünök, ezt a videót ajánljuk!

2021.06.24. 10:31 Módosítva: 2021.06.24. 10:35

Az alábbi két videót a múlt éjjel készítettem a kertünkben, mert nagyon fura hangokra lettem figyelmes. Nyáron mindig szoktak lenni sünök, de kettőt egyszerre sose láttam, és azon is meglepődtem, hogy nem menekültek el, amikor rájukvakuztam. További újdonság volt számomra, hogy kettő közül az egyik kisdisznó milyen hangosan puffogott, ez remekül hallatszik a felvételen, szóval mindenképpen bekapcsolt hanggal érdemes nézni az alábbi posztban található két videót.

Bár én most hallottam ilyet először, a Wikipédia szerint egész gyakori, hogy a sünök hangokkal kommunikáljanak, a múlt éjjel megörökített puffogáson-szuszogáson kívül bizonyos sünfajok nyüszíteni-visítani is szoktak – na erről mutattunk már videót korábban itt a Velveten.

A fenti jelenetről annak készítése közben az első benyomásom az volt, hogy a puffogó süni éppen agresszív kedvében lehet, és el akarja kergetni a másikat, de persze nem kizárt, hogy valami egyebet akart a társa értésére adni. Esetleg a nem sokkal korábban véget ért meccs eredményéről értekeztek.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Ha még nem hallotta, milyen hangokkal kommunikálnak a sünök, ezt a videót ajánljuk!

Vajon az egyik el akarja kergetni a másikat vagy csak a meccs eredményéről diskurálnak? Mindenesetre meglepően hangos állat tud lenni a sün.

0 · Jun 24, 2021 10:31am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments