Szálkás testet szeretne Som-Balogh Edina, aki két gyermek nevelése és a munka mellett sem keres keres kifogásokat, ami a testedzést illeti. A színésznő édesanyaként is fontosnak tartja beépíteni a rendszeres mozgást mindennapjaiba. Jelenleg heti négyszer edz, ráadásul a szabadban. 

Som-Balogh szerint a szabadtéri edzésekben az a jó, hogy nincs helyhez kötve, és a zsúfolt edzőterem helyett a természetben, fák között mozog. Bár korábban is előszeretettel vetette bele magát a kőkemény edzésekbe, motivációja valahogy mindig alább hagyott, most azonban egy edzővel az oldalán végig motiválva érzi magát a teljes testsúlyos edzések során.

Célja, hogy szálkás izmai legyenek, és hogy sokkal több terhelést bírjon. A gyakorlatok során a lelke is feltöltődik.

Azt tudom mondani, hogy rákaptam. Ez a legjobb szó rá. Heti négyszer kezdtem el edzeni, nekem ez kell most már. Ez nemcsak a testemnek fontos, hanem mentálisan, a szellememnek, a lelkemnek. Enélkül egy teljesen más ember vagyok. Gyerekek mellett [a sport] egy töltődési forma, bármilyen is furcsa. Sokan azt gondolják, hogy gyerek mellett erre nem lehet kapacitás. Kifogás mindig van, én tudom, mert évekig mindig rákaptam [a sportra], két hónapig valahogy csináltam, aztán abbahagytam. Azért nagyon fontos, hogy edzővel történjen ez, mert ha tudod, hogy mi a cél, akkor végig motiválva vagy. Azt veszed észre, hogy egyre pozitívabb vagy, egyre jobban vagy, a gyerekekhez egyre több türelmed van

– magyarázta a TV2 Mokka című műsorának riportjában Som-Balogh Edina, akinek az is fontos, hogy gyermekei is sportoljanak. Kiemelte azt is, hogy nem kifogás, ha az embernek gyermekei vannak, hiszen a sport az ember testi-és lelki jólétéhez elengedhetetlen.

Bár a sporttal a szülés után teljesen leállt, a színésznő most már sokat tesz azért, hogy kirobbanó formában legyen. Mint mondja, mostanra nem okoz neki problémát hat kilométert lefutni. 

 A Barátok közt korábbi szereplője az olvasással is töltődik.

Ön szokott a szabadban edzeni?