Lehetünk bármilyen körültekintőek napozás során, kellemetlen napégésben akkor is lehet részünk, ha a legerősebb fényvédőkrémekkel kenjük magunkat, hiszen nagyon fontos, hogy egyenletesen vigyük fel a naptejet a bőrünkre. Ha például elalszunk a napon, akkor is lehet baj.

A napégésnek jellegzetes tünetei vannak: a bőr kipirosodik, tapintásra érzékeny és meleg, sőt kifejezetten fájdalmas lehet, majd rövid időn belül hámlani kezd, a gyógyulás ráadásul hosszú folyamat. Sokszor nemcsak a fürdőruha nyoma marad a testünkön, hanem például a napszemüveg, vagy éppen egy kanál is mintát hagyhat a bőrön. Alább ennél sokkal extrémebb esetekről láthat képeket. A megfelelő fényvédőkrémek használatáról egyébként nemrég Nagy Adri énekesnő beszélt lapunknak, aki anyajegyei miatt fokozott figyelmet fordít arra, hogyan és mikor megy napra. 

Bármilyen fájdalmas is legyen a napégés, egy kis poénra mindig van idő: ez a leégés például úgy néz ki, mint a SpongyaBob Kockanadrágból Csillag Patrik.

Nem mindegy, milyen öltözéket viselünk, amikor napra megyünk.

Van, aki a kanalat felejtette a combján.

A lyukacsos papucs is okozhat kellemetlenséget.

A Daily Mail című brit napilap teljes összeállítása a linkre kattintva érhető el, ahol további kínos felvételeket láthat a fájdalmas napégésekről. 

Ön égett már le valaha ennyire csúnyán?