Kisgyermekes édesanyaként nehezen tudja kizárni az életéből a szabad ég alatt töltött órákat, az alapos fényvédelemről azonban sosem feledkezik meg Nagy Adri. Az énekesnő fontosnak tartja, hogy követőit is megfelelő krémek használatára sarkallja az UV-sugarak káros hatásai ellen. 

A Szinglik éjszakája című dal előadójának korábban hét anyajegyét is eltávolították, ezért nem csoda, hogy nyáron a szokottnál is jobban odafigyel a bőrápolásra, különösen a fényvédelemre. Nemrég például Cipruson nyaralt, ahol szintén nagy gonddal óvta magát a káros sugaraktól.

Nyaralások alkalmával nehezen kivitelezhető, hogy déltől háromig ne menjünk ki a napra. A déli órákban szerencsére alszik a kisfiam, egy-két órát ezért mi is a szobában töltünk. Odakint ha tehetem, inkább az árnyékban tartózkodom, kisgyermekes anyaként azonban rendszerint a parton homokozunk vagy a vízben vagyunk a kisfiammal. Ilyenkor mindig van rajtam kalap és napszemüveg, a bőrömet pedig folyamatosan 50 faktoros fényvédő termékekkel kenem. A kisfiamat óránként kenegetem. Próbálom neki elmagyarázni, hogy miért kell erre odafigyelni. Kisebb anyajegyek például már rajta is megjelentek

– árulta el a Velvetnek Nagy Adri, akinek a nagy hőség ugyan nincs ellenére, de az erős UV-sugárzás aggodalommal tölti el. Fényvédőt ezért hétköznapokon, a városban is használ, főleg az arcbőre védelmére fordít nagy gondot. Mióta így tesz, teljesen eltűntek az arcán lévő májfoltok, vagy más, kisebb elszíneződések.

Egy-egy nyaralás után ugyanakkor gyakran megkapja, hogy nem sikerült szépen lebarnulnia.

Ha egy utazásról nem csokibarna bőrrel jön haza valaki, akkor sokan mosolyogva kérdezik tőle, hogy miért nem sikerült összeszednie egy kis színt. Én ezt elfogadtam, de nem gondolom, hogy ennek kellene mérvadónak lenni egy nyaralás után. A lényeg, hogy jól érezzük magunkat, sokat fagyizzunk, jókat együnk. Ma már egyébként sem menő az agyonégetett csokibarna bőr, ha az embernek nem ilyen a bőrtípusa. Minden áron nem kell lebarnulni. Nyilván, ha nem kentem volna magam 50 faktoros naptejjel, akkor talán öt árnyalattal sötétebben jöttem volna haza Ciprusról is, de szeptemberben meg három anyajegyemet le kellene venni

– hívta fel a figyelmet a körülbelül 180 anyajeggyel rendelkező énekesnő. Az egészséges napozásról a közösségi oldalán is gyakran kérik ki a véleményét.

Nemcsak a strandokon, bárhol a szabad ég alatt is ugyanolyan UV-sugárzásnak van kitéve a bőrünk, ezért én tűző napon sosem tartózkodom. Ha csak a játszótérre megyünk, akkor is nagyon fontos, hogy kenjük magunkat. Nőként érdemes legalább 50 faktoros terméket használni, hiszen nagyon sok elváltozást, májfoltokat, korán jelentkező, mélyebb ráncokat meg lehet így akadályozni, akár 5-10 évre előre. Bár sok esetben nem szívesen kenünk fel zsírosabb fényvédőt az alapozó alá, erre már nagyon jó termékek vannak

– üzente Nagy. Hozzátette: az arcra való krémek mindegyike tartalmaz anti-aging hatóanyagot a fényvédő mellett. A kényesebb részekre - a szem alá vagy a szemhéjra - szintén 50 faktoros kenőcsöt használ, ám a teste többi részére is hasonló összetevőjű termékeket választ. A karokra, a hátra és mellkasra ugyanakkor csak 30 faktoros fényvédőt visz fel, ha nem tengerparton tartózkodik. A vízparti kiruccanások alkalmával a környezetét is igyekszik védeni a naptejek kiválasztásakor.

Ügyelek rá, hogy olyan terméket vegyek, amely nem károsítja a tengeri élővilágot, sőt, amelynek a csomagolása is lebomló papírból készült. Nagyon káros, amikor több száz ember mártózik meg a tengerben a testén olyan fényvédővel, amely a vízben kiválik, és olajfoltok formájában lebeg a felszínén. Mindenkit arra buzdítok, hogyha teheti, akkor környezetkímélő terméket válasszon

– mondta.

Az egygyermekes énekesnő korábban a szoláriumozást sem vetette meg, mára azonban teljesen ellenzi a mesterséges barnulást. Mint mondja, fiatalon sokkal felelőtlenebb volt, s meglátása szerint a szolizástól jöhettek ki ilyen nagy mértékben az anyajegyei.

Nemcsak nyáron, de év közben is rendszeresen figyelem az anyajegyeimet. Évente járok szűrésre, ahol folyamatosan dokumentálják, leellenőrzik az összeset. Van egy-kettő, amelyekkel kapcsolatban az orvos mindig elmondja, hogy mire kell figyelni. Ha változást látok, akkor sűrűbben megyek vizsgálatra. Eddig hét anyajegyemet távolították el, melyek közül háromnál elváltozást mutattak ki, de szerencsére időben levettük. Mindezek után tényleg tudom, hogyan lehet a megfelelően védekezni a káros napsugarak ellen. Senkinek sem ajánlom, hogy ész nélkül napozzon, hogy aztán később nagyobb baj legyen belőle. Vigyázzunk magunkra és a bőrünkre! A bőrrák az egyik legalattomosabb ráktípus, ezért a prevenció a legfontosabb, előzzük meg a bajt.