Leányvásár az aligai strandon

hh
2004.07.12. 12:01
A hétvégén ledér öltözetű lányok hada lepte el a Club Aliga strandját. 130 hajadon, gyermektelen, bikinis lány nevezett be az idei Miss Balaton szépségversenyre, akik közül a legszebb tizenhatot választották ki az augusztus 6-i siófoki döntőre. A Velvet a legapróbb részletekbe menő fotóanyaggal megtámogatva osztja meg olvasóival a nem mindennapi látványvilágot.
A 130 lány közül tizenegy barna, két fekete és három szőke hölgy jutott át a rostán. A legszebb vendég fiktív-különdíjat a Velvet utólag a helyszínen cseverésző Polgár Krisztinának ítéli oda. A nemrég megválasztott Miss Adria nem csak csodaszép és csoda kedves, de meg merjük kockáztatni, hogy jó fej is. Polgár Krisztina tavaly második helyezett lett a Miss Balatonon.

A szépség energia

A továbbiakban egyes szám első személyű igeragokkal jelölt riporterünk kijelenti, hogy heteroszexuális, ám a szépséget illetően nemileg nem diszkriminál, azaz csodálattal nézegeti azokat az embereket, akik az átlagnál megnyerőbb külalakkal jöttek a világra. A tökéletes szemléltetés és férfiolvasóink kedvéért vittem magammal egy hímnemű fotóriportert is, nevezetesen AlieNt, a bikinik rejtekének szakértőjét. Alkalmi fotósunkat a helyszínen sok-sok széles mosoly és cuppanós puszi fogadta, hiszen immár harmadszorra fotózott Miss Balaton-jelölteket.

A világsztár, a sportsztár, és a so-called sztár

Tekintse meg képeinket!
A helyszínen a női szépség iránt kevésbé érdeklődőknek is jutott látnivaló, hiszen épp arra vitorlázott a már hatvan felett járó Kóbor János rockénekes, aki sosem volt csúnya, és az idő csak megérlelte férfiasságát. Jó hír a középkorú generáció hölgyei számára, hogy Kóbor kicsattan az örömtől, és feszülő vádlijából következtetve még mindig jó erőben van. A lelkes hangosbemondó némi túlzással világsztárnak titulálta az énekest, mely állítást talán a Gyöngyhajú lány Scorpions-feldolgozásának népszerűségére alapozták. Igaz, állítólag a hetvenes években léteztek lengyel és német Omega-fanok is.

A parton képviseltette magát az a társadalmi réteg, melyet lázba hoznak a valóságshowk szereplői, és ott volt rajongásuk tárgya, Leo is, a ValóVilág 3 második helyezettje. Leo már-már szimbolikusan egy tuskón foglalt helyet, és néha felállt, hogy szorosan hozzásimuljon az önként jelentkező napolajos testekhez egy sztárfotó erejéig. Arcán látszott, hogy kiélvezi médiacsinálta népszerűségének minden percét.

A nyüzsgéstől távolabb Kósz Zoltán, világ- és olimpiai bajnok vízilabdakapus is feltűnt, akinek idei visszavonulásával nagyot vesztett a magyar élsport. Ő ugyanis nemcsak fantasztikusan véd, de képes összefüggő mondatokat is belemondani a kamerák objektívébe. A sportoló versenyen kívül, utcai ruhában jelent meg a strandon.

Az anorexia már rég lejárt

A jelentkezők túlnyomó része a szépségiparban amatőrnek számít, de a szervezőknek kifejezett céljuk, hogy itt ne vérprofi, anorexiás modellek, és címlaplányok induljanak. Ahogy mondták: "A döntős lányokat elsősorban szépségük, és nem soványságuk jellemzi". Persze nem voltak kövérek ők sem, de a kiválasztott döntősök paramétereit átlagolva kiszámítottuk, hogy a zsűri a mellbőséget értékelte a legtöbbre. A szervezők nem titkolt célja, hogy megőrizzék az állítólag világszerte elterjedt hírt, miszerint a magyar nők szépek. Engem ezúttal sem tudtak meggyőzni, hogy a csehek vagy a jamaikaiak között kevesebb jó nő lenne.

A fenékfetisiszták az idén feleslegesen autóztak le Aligára, mert a kritikus tájékon szakértőnk szerint összességében kritikán alulinak bizonyultak a lányok. Értékelésem még úgy is erősen negatív, ha figyelembe vesszük azt, hogy a narancsbőr húszéves kor felett jelentkezik fokozottan: az átlagéletkor 20 év volt, az átlag fenékminőség azonban nem volt ezzel egyenesen arányos.

Impresszió

Klikk a képre!
Nézelődés közben sokszor eszembe jutott a "lóvásár" kifejezés, a lovakkal ellentétben azonban a lányok kifejezetten élvezték a felhajtást. A lovaknak ráadásul izmosabb a fenekük.

A helyszínválasztás még rendben lett volna, ám a kempingszékekből, miniatűr színpadból, szaunának álcázott szervezői sátorból álló berendezés, valamint az árnyék hiánya fapados jelleget kölcsönzött az eseménynek. Reméljük, a siófoki döntő igényesebb lesz, és talán arrafelé kevésbé bűzlik az amúgy észrevehetően tisztább magyar tenger. A fellépő pedig remélhetően nem egy kigyúrt, kopasz biztonsági őr lesz a playback-gitározó haverjával, akit minden bizonnyal a tóparti maffia kényszerít büntetésből, hogy efféle dalolással égesse magát.

Erkölcsileg megingathatatlanok

Rögtönzött intelligenciatesztre is jutott idő. Körülbelül húsz random módon kiválasztott lánynak tettem fel a szándékosan provokatív kérdést: "Mire volnál hajlandó azért, hogy biztosan te nyerd a versenyt?". Megnyugtatólag hatott, hogy annyira egyikük sem hülye, hogy ilyen átlátszó módon csőbe lehessen húzni, és teszem azt, bevallja, hogy ő már felajánlkozott a zsűri férfi tagjai számára egy kör-emailben. Így csak a válaszok szellemességéből lehetett következtetni, hogy vajon szellemi képességei megfelelőek-e életkorához viszonyítva.

A fenti kérdésre a díjnyertes választ a huncut mosollyal visszakérdező bombázó adta: "Úgy érted, a számmal?". Az izgulós lányok egyöntetűen a "Semmit" választ adták, a szellemesebbek pedig ezt fejezték ki nyelvileg leleményesebben. Például: "Végigsétálok a rámpán, meg vissza, de semmi többet", vagy "Azon kívül, hogy itt szenvedek a napon, semmit", vagy hogy "Hát, nem esnék túlzásba".

A bikinisek között rejtőzködött matek-informatika szakos egyetemi hallgató, és geográfusnak tanuló lány is. Utóbbi az első 32 közé jutva a pár mondatos interjúban az önirónia jegyében leendő szemétmérnöknek titulálta magát.

Masters of Ceremony

A műsorvezető, Galambos Róbert munkája az elején még tiszta élvezet lehetett, a végeredmény mégis élvezhetetlen volt. Figyelembe véve, hogy a tűző napon órákon át széplányokat terelgetni semmivel nem lehet kellemesebb mint mondjuk tűző napon vonatkereket pumpálni, nem tudtam rá haragudni napszúrásgyanús poénjai miatt. Galambos úr a lányokkal való beszélgetésen remekelt a leginkább. Nem lehetett könnyű neki sem, hiszen volt olyan lány, aki élete kedvenc filmjének vallotta a Shrek2-t, kedvenc színészeit azonban már nem tudta megnevezni. Az is lehet, hogy ő csak az animációs filmeket szereti, de mivel ezt sem mondta, sajnos nem kapott pontot a válaszra.

Szemezgessünk kicsit Galambos Róbert poéntárából: "Oké, lányok, most úgy álljatok, hogy a szélső bal lábatok legyen elöl!". Vagy: "Türelem, tudjátok, sokan vagytok, így tovább tart az exponálás, höhö." A műsorvezető bizonyára viccnek szánta, hogy "Lányok, belőletek lehet akár helyi sztár vagy helyi rádiósztár is", ám a valóság sem fest másképp. A pünkösdi sztárság keserédes ízét a versenyzők közül az egyik lány már megízlelhette, amikor saját határait feszegetve fellépett a Nagy Ő-ben. Utána két hétig megismerték az utcán.

A nézők között talpalatnyi oázisként ráleltem egy csoport vicces fickóra, akik első pillantásra beépített hangulatcsinálóknak tűntek, ám gyorsan kiderült, hogy egy bizonyos Takács Gyuri legénybúcsújának résztvevői.

Innen is big up Gyurinak, az észlénynek, aki 130 popsi és 260 cici között búcsúzott el a víg legényévektől. Szintén big up azoknak a szomorú szemű lányoknak, akik helyett egy lófejű lány került be igazságtalanul, és földre szegezett tekintetű szüleik rájuk szóltak, hogy gyorsabban hozzák a hűtőtáskát és polifoamot, mert a szégyen égeti a talpukat. Nekik azt üzenem, hogy legbelül mind ugyanolyanok vagyunk. Szépek.