horoszkóp

Tömeges szexhiány a Miss Balatonon

2007.08.02. 12:11
Kapcsolódó cikkek (1)
Gondolom, sokunkban él a sztereotípia, hogy hogyan is mehet a "felkészítőtábor" egy átlagos szépségversenyen kishazánkban. A csajokat leterelik vidékre, szigorúan a pasijaik nélkül, hogy aztán a szervező, a szponzorok és haverjaik jól megdugják őket az első alkoholgőzös éjszakán a helyi diszkóban. Nos, azért nem mindenhol van ez így. A Miss Balaton szépségverseny felkészítőtáborába látogattunk el, hogy tényfeltárjuk az igazságot.

A helyszín a siófoki Hotel Azúr, ahol a versenyzőket élsportolókhoz hasonló edzésmódszerekkel tervezik díjnyertes formába hozni. Már az első nap aláíratják a lányokkal a tábor 4 napjára szóló önmegtartóztatási nyilatkozatot, mely szerint sem szex, sem alkohol, sem egyéb tudatmódosítók. Hogy ennek könnyű legyen eleget tenni, a lányok hermetikusan el vannak zárva a külvilágtól - kivéve a kötelező kedd esti szinglipartit a Flörtben, ahová csapatostul vonultak le talpig fehérben. A szervező, Modroczky Tímea férjnél van, a stáb nagy része nőnemű - félő, hogy nem lesz ebből szaftos bulvárcikk.

Valamit találjunk már ki! A versenyt szervező stábon kívül csak a média képviselői érintkezhetnek a lányokkal - haha, kecskére a káposztát? Még jó, hogy ebbe a csapatba tartozunk, így legalább első kézből tesztelhetjük a csajok önmegtartóztatási képességét - melynek eredményét etikai okokból és a verseny tisztasága érdekében majd csak annak lezajlása után közölhetjük. Arra a kérdésünkre, hogyan biztosítják, hogy a leszbikus hajlamokkal megáldott lányok egymással orvosolják az öt nap alatt felgyülemlő - feltehetően tetemes - szexhiányt, a szervezők nem tudtak kielégítő választ adni. Jövőre a helyzet csak fokozódni fog, ugyanis a szokásos verseny kiegészül majd a Mr. Balaton választással is, így elkerülhetetlen lesz egy csapat alfahím közvetlen közelsége.

A mosolygás még nem a próba része

A felkészítőtábor javarészt a lányok színpadi koreográfiájának begyakorlásáról szól. Abban gyakorlatilag mindenki egyetért, hogy a zsűri döntésében - akik többségükben a döntőn találkoznak először a lányokkal - a színpadon nyújtott teljesítmény, az ott érzékelhető kisugárzás játssza a legnagyobb szerepet. Tehát próba, próba, próba, késő estig is akár - mondja Soóky Sarolta, a koreográfus - aki minden bizonnyal el fogja veszíteni a hangját a kiabálástól addigra. A normál és az 1977-es mezőny külön koreográfiával készül minden fellépőruhához. A jó műsor érdekében a héten sokat lesznek a lányok fenn a konkrét színpadon is, hogy "szokják a méreteket". Emelett Czanik Balázs capoeira aerobikkal próbál még egy utolsót simítani a lányok fizikumán - akár naponta többször is. A pontot az i-re a döntő előtti meditációs óra fogja feltenni.

A 2006-os királynő, Zimány Linda is megjelent a táborban, aki sajnos csak bevásárló központok parkolójában vezette eddig a tavalyi versenyen nyert Skoda Fabiát, ugyanis még három rutinóra és a vizsga választja el jogsijától. A nagykanizsai modell szerint, kinek egyébként tavaly égő lett volna nem bekerülnie az első háromba, a szépségipar és a modellipar szétválaszthatóak, de ettől függetlenül az egy évig hordozott Miss Balaton cím pozitívan ívelte a karrierjét. Linda a tavalyi mezőnyt egyébként erősebbnek érezte, de sietve azt is hozzátette, hogy valószínűleg csak azért, mert akkor belülről élte át a versenyt.

Cipellős lábak

Dr. Finta Eszter, a második alkalommal induló 22 éves ügyvédjelölt szerint a szexmegvonástól a döntőben a lányok frusztráltak és idegesek lesznek. "Ki lehet bírni nélküle, csak kár" - mondja. Ő teljesen hetero, nem érdeklik a leszboszi finomságok. Szerinte egyébként leginkább lelkileg kell készülni, "ez nem egy nyaralás, ennek tétje van". A 22 éves, orosz szakos Komenda Mónika szerint viszont igenis tuningol a szexmegvonás, ettől erősebben fog sugározni belőle a szexualitás és ez biztosan számít majd a zsűri szemében. Ő már nyert pár szépségversenyt az idén, minden bizonnyal tapasztalatból beszél.

A két évvel ezelőtti versenyen második udvarhölgy címet megszerző, gazdálkodási-kommunikációs "2 in 1" diplomára hajtó Wintsche Orsolyánál - aki egyébként 5 évvel ezelőtt, azaz 15 éves korában vesztette el a szűzességét - a verseny kimenetele szempontjából nem oszt, nem szoroz a szex. Ettől függetlenül sok lesz benne a feszültség és nagyon várja már a péntek esti levezetést. A sportrekreáció és egészségnevelés szakon tanuló Heincz "energiabomba" Eszter is Mónika véleményét osztja: "Tök jó, hogy nincs itt a párom, feszültebb leszek!". A lányok szerint egyébként 3 és 5 közé tehető azoknak a száma a tizenhatból, aki egyáltalán alkalmas a királynői címre, Zimány Linda nagyon magasra tette a lécet tavaly.

Most pénteken, augusztus 3-án, a Siófoki Szabadtéri Színpadon 21 órától kezdődik a döntő, Charlie sztárvendégeskedésével. Addigra kiderül, hogy a lányok kibírták-e szex nélkül, illetve ott dől majd el, hogy ki lesz idén a Balaton királynője, illetve a '77-es mezőnyből a Sió arca.