Egy doktor lett az idei Miss Balaton

dr
2007.08.04. 11:40
Zimány Linda után egy magasan kvalifikált jogászlányé lett a korona, aki a hír hallatán természetesen elsírta magát. Jó csajok, nívós díjak és Charlie gondoskodott arról, hogy mindenki jól érezze magát.

"Nem ér rá akkor interjút készíteni, mikor a lányok már szépek?" - kérdezte a legidegesebb szervező, aki jobban járt volna, ha inkább lehúz egy felest, ahogy azt néhány lány hasonló okokból kifolyólag már meg is tette. Az indulók még hajcsavarokban és farmerben is kellemes vizuális élményt nyújtottak, ezért sem értettük az aggodalmat.

Szerettük a harmincasokat

Az idei Miss Balatonon két mezőny indult, a hetvenhetes születésűek és a hagyományos mezőny, arany- és ezüsthatású cipellőben, ami nagy segítség volt a médiamunkásoknak, mert így könnyebben tudták beazonosítani a két kategória indulóit. Persze az ember meg tud különböztetni egy húszévest egy harmincastól, de higgyék el, nem minden esetben. Először láttunk érett nőket a színpadon, és be kell vallani, nemcsak a tapasztalat, az életkor, a kisugárzás döntött amellett, hogy jobban preferáltuk ennek a kategóriának az indulóit. A nyolc versenyző mindegyikét fel lehetett ismerni a képek alapján, nem voltak egyenarcok és kamaszos allűrök.

Nézze meg képeinket!

Amíg a főpróba zajlott, körbenézhettünk a Siófoki Szabadtéri Színpad retronak számító melléképületeiben, ami visszarepített minket az úttörőtáborok idejébe. Bár a színpad és a technika a legmodernebb volt, mégis kiábrándultunk a 30 éves vécécsészék, kilincsek, mosdók és omladozó falak láttán. A közönség pedig narancssárga, piros és citromszínű műanyag székeken foglalhatott helyet, ami egy kertmozi hangulatát idézte. Egy sok évvel ezelőtti díszletet is felfedeztünk az egyik helységben, ami külön öröm volt, mert elhittük egy pillanatra, hogy "az idő többé nem lészen."

Jaj-jaj fekete vonat, elvitted a macimat

Az öltözők mesés világa akkor vált érdekessé számunkra, mikor felfedeztünk egy elkallódott plüssmackót, amit vélhetően gazdája nem a földön akart raktározni, csak szegény kiesett egy méretes retikülből. Az egyik indulótól megtudtuk, hogy ki a tulajdonosa, ezért elindultunk megkeresni azt a lányt, akinek a nevét és az arcát egy kinyomtatott papíron magunknál tartottunk. Első próbálkozásunk sikertelenek bizonyult, mert nemcsak nem ismertük fel az indulót, de rossz lányra tippeltünk, aki ezen jól megsértődött és gyorsan odébbállt egy mufurc arckifejezéssel díjazva tévedésünket. A magyarázkodásra meg egyáltalán nem volt kíváncsi.

Deák Edinát végül megtaláltuk egy kis segítséggel, aki szívesen mesélt a macijáról. "Jajjaj a neve, mindenhova magammal viszem. Bár a testvéremtől kaptam, de ő az igazi testvérem. 28 éves, Ausztráliából kapta a tesóm, de végül az enyém lett." A tényfeltárás után a színpadhoz igyekeztünk, mert addig mulattuk az időt, hogy észre se vettük, hogy mindjárt nyolc óra, azaz kapunyitás. A zsűri éppen kezdett beszivárogni a színfalak mögé, mikor kiszúrtuk Giannit, aki a szokásos öltöny-fehér sportcipőben kombinációval nyűgözött le minket. Az is kiderült hamar, hogy Magony Szilvia és Abaházi Csaba lesz az este házigazdája. A modellt, aki szépségnagykövet is egyben, jó beszélőkével áldott meg a sors, csak abban hibázott, hogy frissítőt rendelt tőlünk, mert személyzetnek nézett minket.

Beleharapott a sors

"Mindenki jöjjön, a nagyok is!" - szólította fel a versenyzőket Soóky Sarolta koreográfus, aki nem aprózta el a dolgot, ötletes, látványos műsorelemet csinált a lányok színpadi mozgásából. A tribün bár iszonyatosan csúszott, a csajok okosan leukoplasztot ragasztottak Empire State Building-méretű cipőjük talpára, hogy ne zakózzanak annyi ember előtt. Más ügyeskedésre szerencsére nem volt szükség, hogy fizikailag túléljék a kétórás megmérettetést.

A közönség soraiból néhányan az első pillanatban nosztalgiázni kezdtek a lányok láttán és felemlegették régi emlékeiket. "Hát abba a lányba beleharapott a sors egy kicsit." Miután megfejtették közös ismerősük nevét, ismét a bambulásnak adták át magukat. "Idén jobban tetszett a verseny, jól éreztük magunkat és nagyon összetartó a mezőny, de nem adok sok esélyt magamnak, mert pótemberként kerültem be" - foglalta össze tapasztalatait Polgár Ildikó, aki már másodszor indult a Miss Balaton címért. Az O-alakú színpadbejárat Jáksó Lászlót leginkább egy puncira emlékezette, de ha ő nem említette volna ezt a részletet, talán el is siklunk fölötte. A rádiós mellett Hajas, Szűcs Judit és más celebek is helyet foglaltak a zsűriben, hogy jelenlétükkel emeljék az est fényét.

A harmincas mezőny csupa francia sanzonra vonulhatott végig a porondon, míg a fiatalabbak az aktuális slágerekre mozogtak. Koktélruha, bikini és utcai viselet: ebben a három öltözetben pompáztak a lányok, de a közönség nem volt tapsolós kedvében, Abaháziék többször bíztatták őket, hogy ugyan már tapsoljanak, ha itt vannak. Először a harmincasoknak osztottak koronát, ami nem meglepő módon Kávási Anikó fejére került. A civilben területi képviselőként szerszámokat értékesítő lány egy éven keresztül lesz a Sió arca és emellett nagyértékű ajándékokkal is gazdagodott.

Klikk!

Charlie és a Miss Balaton

Miután a "nagyok" lejöttek a színpadról, Charlie énekelte tele a teret, hogy minden hagyományos mezőnyös átöltözhessen és izgulhasson kedvére. A tavalyi nyertes, Zimány Linda még utoljára körbement koronájával a fején, aztán szomorúan levette, hogy az idei nyertesé lehessen. "A szívemben mindig Miss Balaton leszek" mondat után végső búcsút vett az ékszertől, hogy azt Dr. Finta Eszter vehesse át. A 22 éves jogászlány nemcsak elsírta magát a neve hallatán, de az is erőfeszítésébe került, hogy a hullámra emlékeztető trónt elfoglalhassa udvarhölgyeivel az oldalán. Eközben Robbie Williams Angels című slágere biztosította, hogy mindenki elérzékenyüljön és átérezze, hogy tényleg ez a legnívósabb szépségverseny Magyarországon.