Japán lányt találtak az univerzum legszebbjének Mexikóvárosban ma hajnalban, az idei Miss Universe döntőjében: övé a korona, a dicsőség, meg minden. Idén először volt a versenyzők közt tarkopasz és rastafrizurás induló, Miss Usa meg hasraesett.

Hajnalban Mexikóvárosban zajlott a Miss Universe 2007 szépségverseny döntője, melyben a 76 fős nemzetközi mezőnyből egy húszéves japán lányt találtak a legszebbnek. Amerika legszebbje, Rachael Smith csak az ötödik lett, ráadásul az estélyi ruhás felvonuláson megcsúszott és elesett.

Riyo Mori, a japán szépségkirálynő az MSNBC szerint "Hola, Mexico!" üdvözléssel köszöntötte a közönséget. A személyes interjúban elárulta, hogy a Fuji tövében, egy Shizuoka nevű kis faluban született, négyéves kora óta táncol, és legnagyobb álma, hogy egy nap saját táncstúdiót nyithasson. Tervei elérésében nyilván segíti majd az a tonna modellszerződés, amit győztesként kapott, a New York-i luxusapartman, a divattervezők által összeállított ruhatár és a luxuskaróra.

A világ aktuális legszebbjei!

"Megtanultam mindig a jó oldaláról nézni az életet, hogy hogyan legyek vidám, türelmes és pozitív, és ezt szeretném megtanítani a következő generációnak is" - ismertette életcélját a személyes interjú programpontban. "A kezdetektől fogva nagy reményeket fűztem ehhez a versenyhez, és tántoríthatatlanul hittem benne, hogy valóra válthatom az álmaimat".

Futottak még

A szépségkirálynő első udvarhölgye Ly Jonaitis, azaz Miss Venezuela lett, a harmadik pedig szintén távol-keleti lány, a Korea szépségkirálynőjeként a döntőbe jutott Honey Lee. A lányok fejére a tavalyi győztes Miss Universe, Zuleyka Rivera Mendoza helyezte fel a 250 ezer dolláros, gyöngyökkel és gyémántokkal díszített koronát, és idén már nem is ájult el. A győztesek az elkövetkező évben nemzetközi modellszerződések és jótékonysági tevékenységek keretében az egész világot beutazhatják majd.

Az este nagy vesztese a Miss USA címet viselő Rachael Smith volt, aki az estélyi ruhás felvonuláson megbotlott és látványosat zakózott. Mindezzel együtt azért sikerült az ötödik helyen végeznie.

Kopasz és rasta modern nők

A döntőből távol maradt Miss Svédország, pedig országa már háromszor vitte el az első helyet a versenyben. Idén azonban a svéd közvélemény úgy döntött, nem indítják győztesüket, Isabel Lestapier Winquistet a versenyen, mivel ez az egész szépségverseny-dolog idejétmúlt, és korántsem képviseli a modern nő eszményét.

Idén először vett részt a versenyben Tanzánia, az ő jelöltjük, Flaviana Matata elektrotechnikusként dolgozik, és az első induló volt a világverseny történelmében, aki országa szépségeszményének megfelelően, kopaszra borotvált fejjel indult. Szintén először volt rastafari vallású és az ezzel járó rastafrizurával induló jelölt is a versenyen, természetesen a jamaikai versenyző, Zahra Redwood személyében. Országában őt is épp elegen támadták amiatt, hogy a szépségverseny degradáló a női nemre nézve, de Redwood úgy véli, fontosabb, hogy egy ilyen rendezvényen vallását képviselve a béke, a szeretet és az összetartás üzenetét tolmácsolhatja a világ számára. Mivel a versenyzőknek drogot használniuk sem szabad, ő is sietett leszögezni: "Nem minden rasta szív marihuanát. Az emberek olyan dolgokat kritizálnak, amit nem is értenek, és azonnal előítélettel állnak ezekhez. Én azért vagyok itt, hogy élő ellenpéldája legyek a sztereotípiáiknak" - idézi őt az OnlineWire.

A magyar versenyzőnek, Bóna Ildikónak nem voltak ilyen problémái, országunk egy emberként állt mögötte és véli úgy, hogy a szépségverseny egy korszerű és fontos üzenettel bíró jelenség. A kaposvári diáklány hollókői menyasszonyi ruhában hívta fel a világ figyelmét a hungarikumokra, valamint a női formákra.