Elindult Kínába a pesszimista szépségkirálynő

dns
2007.10.31. 17:30
Bodri Krisztina nem hiszi, hogy ő lesz majd az első magyar lány, aki bekerül a Miss World legjobb tizenöt versenyzője közé. A magyar szépségkirálynő ma utazik a világverseny kínai helyszínére, előtte még kapott három kavicsot, aranyhalas porcelánt, és pillangós mignonestélyit. A szépségkirálynővel töltöttük az utazása előtti utolsó napját. Videó.

„Nem fűzök túl sok reményt ahhoz, hogy bekerüljek a legjobb tizenötbe”- mondta Bodri Krisztina, a Miss Word Hungary idei győztese, aki a napokban utazik a világdöntő kínai helyszínére, Sanyára. „Még nem került be előttem magyar lány, és nem tudom, miért pont én lennék, akit kiemelnek.”

A kutya legjobb barátja

Idén először nem a meghatározott régiókból választ a zsűri két-két versenyzőt a legszebb tizenöt közé, hanem a mezőny egészéből. A korábbi gyakorlat egyébként komikus, a régiók meghatározásában a világtérkép nem játszott különösebben szerepet. Magyarországot tavalyig a legnépesebb, dél-európai csoportba sorolták, ahova Libanon is tartozott.

Mielőtt Bodri Krisztina elutazott volna, felkészülésének utolsó napját vele töltöttük. Megcsodálhattuk a vidámra kalibrált, aranyhalas herendi porcelánvázát, amit a porcelán őshazájába visz majd jótékonysági árverésre; mignonrózsaszín, pillangós tavasztündér-estélyiben, majd palotásruhában is láthattuk pózolni, végül elkísérhettük egy megszervezett jótékonysági látogatásra beteg gyerekekhez. Bodri Krisztina - aki egyébként a szépségverseny koreográfusa, Gerényi Kata szerint a kutyájának legjobb barátja - türelemmel fogadta ezeket a kihívásokat.

Három díszkaviccsal az összetartásért

Az abszurdra fogékony kínai szervezők több tárgyat kértek a világdöntő 113 országot képviselő versenyzőitől, mint azt a reggeli eligazításon megtudtuk a Magyarország Szépe irodában. A szépségkirálynő a kínai repülőjegyén kívül átvett két nemzeti zászlót, egy fotót a búzavirágról, amit majd be kell mutatnia egy előadáson, illetve három díszkavicsot az iroda szobanövényének földjéből. A szervezők ugyanis azt kérték, a lányok az összetartás jegyében vigyenek köveket, amiket majd egy közös tárolóedénybe dobnak.

Mialatt Bodri Krisztina és a sajtófőnök a poggyász várható túlsúlyáról beszélt, jelzőket próbáltunk találni a kézzel festett herendi porcelánvázára. Arra számítottunk, hogy részt vehetünk majd a szépségkirálynő kínai nyelvóráján is, ami szintén a felkészülés része lett volna „Négy kínaiórám volt a verseny óta, de főleg a nyelvtörténettel foglalkoztunk. Régebben azt hittem, hogy meg szeretnék tanulni kínaiul, most már meggondolom”- mondta Bodri Krisztina, mielőtt elindultunk volna az estélyi ruha próbájára a Héjja Szalonba.

A közszereplés ezzel jár

Héjja János a már említett rózsaszín, pillangós estélyit tervezte Bodri Krisztinára adni a döntőben, amelyben gondolatai alapján a magyar kultúra kézzel festett herendi-motívummal jelenik meg. A divattervező többek közt palotásruhát is varrt a szépségkirálynőnek, és elmondta neki, ha majd Sanyán rákérdeznek, mondja el, hogy az 1850-es években viselték, azóta is a híres, magyar tánc ruhája. A kis szalonban fotósok tolongtak, és Bodri Krisztinát minden fellépőruhájában instruálták egy kicsit.

„Lelkileg nem lehet készülni a versenyre, próbálom pozitívan felfogni a dolgokat, ez csak az előnyömre válhat. Ha lesz egy lányom, elmesélhetem és megmutathatom neki, hogy itt voltam” - mondta a szépségkirálynő bézs tütüben a tükör előtt. Bodri Krisztinát a róla legutóbb megjelent cikkről is kérdeztük, amelyben vállalja, hogy az orrát megműtötték, és azt is, hogy a plasztikai sebészével él. „Nem voltam hozzászokva, hogy az újságírók a magánéletemmel foglalkozzanak, de be kellett látnom, a közszereplés ezzel jár.”

Majd Mikuláskor

Klikk!

Kérdésünkre Bodri Krisztina elmondta, egyáltalán nem gyötörte magát azokkal a kérdésekkel, hogy elég szép-e, és rátermett-e a világversenyre, és az utóbbi napokban ugyanannyit evett, mint azelőtt. Miután minden ruháját láthattuk, tovább kísértük a Tűzoltó utcai Gyerekklinikára.

Útközben a verseny sajtófőnöke elmondta, a kórházi önkéntes munkát szeretnék azzal népszerűsíteni, hogy Krisztina meglátogatja a beteg gyerekeket, akik rajzolni fognak neki, és ő pedig cserébe mesét olvas, hiszen a szépségkirálynők társadalmi célú szerepvállalása fontos.

A klinika halljában működő játszóházban Medgyes Ildikó, az alapítvány munkatársa beszélt arról, hogy minden nap játszanak a beteg gyerekekkel, akiket a vidéken élő szüleik nem tudnak gyakran látogatni. Eközben Bodri Krisztina leült a négy jelenlévő kislány asztalához, és mindannyiukra rápróbálta a koronáját. „Amit rajzolnak a kicsik, magammal viszem Kínába. Karácsonyi képeslapokra kerülnek a rajzok” - mondta Bodri Krisztina, és búcsúzóul arról érdeklődtünk, mikor tervez pihenni. „Majd Mikuláskor, remélem.”