horoszkóp

Most aranyórát ígért a tatabányai pedofil

2007.10.22. 18:44
Gyanakvással méregetik a 30 év körüli, 165 centiméter magas férfiak arcvonásait a Tatabányán. A "parókás pedofil" újabb kislányra vetette ki a hálóját, de az iskolás nem hitte el az aranyóráról szóló mesét. Egy város keresi a feltételezett elkövetőt. A szülők rettegnek. Közben Pesten is gyerekkel erőszakoskodott egy férfinak látszó lény.

Hisztériától és az önbíráskodó indulatok elfajulásától tart a rendőrség Tatabányán, miközben a fantomképek segítségével szemérem elleni erőszak miatt keresett férfi újabb kislányt próbált elcsábítani.

A feltehetően parókát viselő 30 év körüli, 165 centiméter magas férfi Tatabányán a Váci Mihály Általános Iskola környékén azzal az ürüggyel szólított le egy kislányt, hogy segítsen megkeresni az aranyóráját - írja a helyi 24ora.hu. A kislány azonban nem segített és elhagyta a helyszínt.

A helyi média beszámolói és értékelése szerint az október elején felbukkant pedofil szatír tettei felzaklatták a kedélyeket, a 24ora jegyzete a "kollektív rettegés" veszélyeiről, "mindennapi félelem"-ről ír.

"Mondhatni, az egész város keresi a feltételezett elkövetőt: mindenki hegyezi a fülét segélykiáltásokra, egyre többeknek gyanús, ha felnőtt férfi és kisgyerek beszélget valahol, mind több harmincas arcon felfedeznek valamit a fantomportré vonásaiból..." - olvasható a 24ora.hu honlapján.

A rendőrség a jelek szerint mindent elkövet az újabb esetek megelőzése érdekében, ugyanakkor tart attól, hogy a felkorbácsolt indulatok önbíráskodáshoz vezetnek.

A Független Hírügynökség beszámolója szerint a rendőrség azt javasolja, hogy a szülők kísérjék az iskolába a gyerekeket, amíg a pedofil férfit el nem fogják. Az iskolaigazgatókat összehívták, az értekezlet legfontosabb célja a "kedélyek megnyugtatása" volt.

A rendőrség azt kérte az igazgatóktól, mondják el a szülőknek: ha valakiről úgy gondolják, ő lehet a keresett pedofil, ne támadják meg, az önbíráskodás miatt ugyanis őket is büntethetik. A 24ora.hu-nak nyilatkozó hivatalos forrás azt mondta: "A szülők nagyon kétségbeestek, a civil kezdeményezések akár veszélyesek is lehetnek." Ellentmondó hírek láttak napvilágot arról, hogy a "parókás pedofil" eddig hányszor kísérelt meg iskolás kislányokat molesztálni a Komárom-Esztergom megye székhelyvárosában.

A 24ora.hu-nak nyilatkozó rendőrségi sajtóreferens megismételte azt a korábbi a kijelentését, miszerint a "parókás pedofil" eddig négy alkalommal próbált meg szemérem elleni erőszakot elkövetni. A megyei rendőrség másik sajtóreferense a Független Hírügynökségnek adott nyilatkozatában szombaton már kilenc esetet említett, amelyből "egyszer ment [el] vele egy gyermek, de neki sem esett nagyobb baja".

A velvet.hu értesülése szerint az egyik kiszemelt, majd elmenekült kislány egy nagyáruházban felismerte a férfit, akit a kislány édesanyja lefényképezett. "_Erről a mobiltelefonos képről a rendőrségnek nincs tudomása" - nyilatkozta a 24ora.hu-nak a helyi rendőrség illetékese.

Gyereket kényszerített fajtalankodásra

Pedofilt keresnek a rendőrök Budapesten is. A férfi egy Rákóczi úti bérház lépcsőházában fajtalankodott egy gyerekkel még október 10-én. Az esetről csak azután adtak hírt a rendőrök, hogy elkészült egy fantomkép a keresett szatírról - írja a Független Hírügynökség.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szombati tájékoztatása szerint még október 10-én, délután négy óra után támadta meg az ápolatlan férfi a gyereket a VII. kerületi Rákóczi út egyik bérházában. A férfi a lépcsőházban a falnak szorította és fajtalankodásra kényszerítette a gyereket. Azt nem hozták nyilvánossáhra, hogy pontosan mi történt, milyen nemű és mennyi idős az áldozat.

A férfi a leírás szerint körülbelül 180 centiméter magas, vékony testalkatú, vállig érő, sötétbarna haját középen elválasztva viselte. Ápolatlan, elhanyagolt külsejű férfiről van szó. A rendőrség kéri, hogy aki tud valamit az erőszakoskodóról, a 107, vagy 112-es központi számokon, vagy a telefontanú 06-80-555-111-es számán jelezze.