A plasztikai műtéteiről elhíresült Keleti Györgyi menedzsmentje szárnyai alá vette az évek óta modellkedő Mihályi Sebastiant, aki ideáljához hasonlóan többször is kés alá feküdt. A fiú többek között a mellét operáltatta meg. Mihályi Sebastian szerint azoknak is joga van a szépséghez, akik nem nyertek a genetikai lottón.

Bár sokan úgy gondolják, hogy a mellplasztika csak a playmate-ek és az unatkozó vállalkozófeleségek kiváltsága, kiderült, hogy ez a sztereotípia nem állja meg a helyét. Ugyanis egyre több férfi van, akik a nőkhöz hasonlóan szintén művi úton turbózzák külsejüket. Keleti Györgyinek (az egykori honvédelmi miniszter, Keleti György aktmodell lánya) nemcsak a nőkkel vannak tervei, hisz legújabb felfedezettje Mihályi Sebastian. A modellfiú átesett több szépészeti műtéten is, zsenge kora ellenére például botox injekciókat adatott be magának, feltöltette a száját és a mellét is megoperáltatta. Saját állítása szerint azért döntött a beavatkozások mellett, mert tökéletes testet és arcot akart és a célját csak sebészek segítségével tudta ezt elérni. „Bizonyos dolgok, például a drasztikus fogyás megy műtétek nélkül is, de van, amire ez volt az egyetlen megoldás. Nem nagyon érdekelt soha, hogy a kés vagy az akaraterőm által leszek-e olyan, amilyen.”

Kemény comb, nyüzüge mell

Mivel a többségünk csak hölgyeken elvégzett beavatkozást ismeri, megkérdeztük Mihályit, hogy ez a műtét mit takar a férfiak esetében. „Ez egy viszonylag új műtét, izompótlásra szolgál. Amikor lefogytam, sportoltam, futottam, nagyjából olyan testet értem el, amilyet akartam. Szép has, kemény comb, kemény fenék, de a mellem egyszerűen nem izmosodott, olyan volt, mint egy ötéves gyereké. Akkor hallottam erről a műtétről, amelynek a lényege, hogy szilikont vagy a saját testem más részéről leszívott zsírt ültetnek mellembe. Nos, nekem túl sok zsír nincs a testemen, maradt a szilikon. Elég fájdalmas volt, de úgy érzem, megérte.”

Bár a modell szerint lassan Magyarországon is elfogadják, hogy „a plasztika nem csak a nőké”, azért még akad egy-két ember, aki nem érti, hogy egy férfinak miért kell kés alá feküdnie. „Mindig vannak irigy vagy éppen csak túl buta emberek, akik az ilyen dolgokat nem értik meg. Általában nem nagyon érdekelnek az ilyen vélemények. Ha egy barátom, vagy mondjuk több ismerősöm is mondja, hogy eltúlzok dolgokat, akkor elgondolkodom rajta.” A modellfiú elmondta, hogy neki mindig is nagyon fontos volt a külseje, hiszen a munkája is az arcához és testéhez kötődik. "Mióta így nézek ki, sokkal több munkát kapok, rengeteg bemutatón dolgozom, de ami a legfontosabb: boldog vagyok, amikor belenézek a tükörbe. Merek olyan pólókat, nadrágokat hordani, amiben kitűnik az alakom, vállalok fehérnemű és fürdőruha bemutatókat, és azt hiszem, az önbizalmam is megnőtt egy normális szintre” – mondta a Velvetnek Mihályi, aki mindig is modellként szertett volna dolgozni. „Nem akartam énekelni, vagy színészkedni; az akartam lenni, aki csak végigsétál a kifutón, vagy igézően néz egy fotón, és ezzel éri el, amit akar.”

Ő nem nyert a genetikai lottón

Mihályi Sebastian nem igazán tesz különbséget természetes és művi szépség között. Igaz, szerinte is vannak határok, melyeket nem szabadna túllépni. "Mindenképp az összhatás a fontos. Nagyon jó dolog, ha valaki természetesen szép, de azoknak az embereknek is joga van a szépséghez, akik nem nyertek a genetikai lottón. Tehát engem sosem érdekelt, hogy valakit olyanra csináltak, amilyen, vagy így született: ha tetszik, tetszik. Persze vannak eltúlzott esetek, amikor a plasztika már tényleg nevetséges, de vannak, akiket hihetetlenül széppé varázsolt, például Keleti Györgyit. Ő az egyik legszebb hazai celeb, egyszerűen imádnivaló és gyönyörű!”

A divatiparban és a sztárok körében számos próbálkozás ellenére még mindig a csontsoványság a norma, és ez természetesen kihat a „hétköznapi” emberek, főleg a tinik önképére is. Bár Mihályi Sebastian a cél érdekében is sok mindenre képes volt, bizonyos módszereket ő is elítél. „A szupersovány külső eléréséhez több út is vezet. Nem mindegy, hogy valaki egy teljesen normális fogyókúrát tart pár hónapig vagy bulimiás lesz. Az utóbbi nyilván káros, mind lelkileg, mind testileg. Nem kell mindenkinek szupersovány és gyönyörű test, van, akinek nem ez az ideálja. Ha valaki ilyen akar lenni, hát legyen, ebben még semmi káros sincs, de a kétes fogyási taktikákat jobb elkerülni.”