Dopeman teljesen fehér szemgolyókra vágyik, Horváth Éva barna kontaktlencsét kap, Baby Gabinak pedig színváltós a szeme. A Fáy utcában megjelent rappereket és popénekesnőket az eldobható kontaktlencséknél jobban érdekelték a miniszendvicsek és Dopeman egyetemi élményei.

A Ciba Vision Dailies kontaktlencséinek bemutatóján több a megjelent celeb, mint az újságíró, látszólag őket nem zavarja a meleg, sem az hogy az isten háta mögé, a Fáy utcai Oxygen Wellness Központba kell menniük. Mire amúgy halálpontosan háromra beesek, már mindenki a helyszínen tartózkodik, akit a sajtóanyagban ígértek.

Sminkre váró celebek

Klikka képre!

Baby Gabyt például éppen sminkelik a wellnessközpont recepciójánál elkerített részen, de ezt csak azután tudom megállapítani, hogy kipipálom Fresh Andit és Wikit, valamint a fotósoknak pózoló Horváth Évát. Nehéz ugyanis Baby Gaby azonosítása, mivel tejben ázva egészen másképp néz ki, és utoljára a Playboyban láttam. Arról nem is beszélve, hogy egyáltalán nem ébenfekete a haja, inkább szőkésbarna, és sokkal rövidebb is, mint az említett képen, legalább is emlékeim szerint.

De őt legalább megismerem, nem úgy, mint Lolát, akit a Blikk fotósa nagy csinnadrattával üdvözöl, én meg végre megtudom, ki az, meg azt is hogy tényleg szemtelenül fiatal. Gundel Takács Gábor várja a hosszú asztal végén, hogy elkezdődjön a sajtótájékoztató; nyilván az Index révén Winkler Robit keresi rajtunk, de mi közöljük, hogy szerencsére ő jól lát.

Dopeman és a bunkó 50 Cent

Pityinger „Dopeman” Laci és Pityinger „Kicsidope” Peti már a szendvicspult körül álldogálnak. Úgy döntök, megkérdezem őket, milyen volt a 50 Cent koncert, és hogy igaz-e, hogy ők kísérték a rappert bulizni.

„Dehogy is bazze, akkora gyökér volt, közölte, hogy ő csak feketékkel hajlandó egy szobában tartózkodni, hallod? – mondja felháborodottan. – Miattam kivannak az anyukák milyen durva a szövegem, erre olyanokat mondott, hogy még az én fülem is kettéállt! Na mindegy, ne is beszéljünk róla, nem csoda, hogy az amerikaiak rasszisták, nagyon kemény volt a csávó.”

Kicsi Dope világító kék szemeivel hosszasan bólogat bátyja szavaira, és a hangoskodó rapper – vagy az apró szendvicsek miatt – Fresh Andi is csatlakozik a fiúk társaságához. Valaki megkérdezi Dopemant, akarja-e, hogy kisminkeljék, de ő nem sértődik meg, ahogy én tettem volna, ha híres rapper lennék és valaki ilyen hülyeséget kérdez, hanem csak annyit mond: „Engem már sminkeltek délelőtt ököllel” – majd Gundel Takács felé fordul és a Las Vegas-i 50 másodpercről kérdezi.

Dopeman amúgy jól van, később még elmondja, hogy nagyon jól megy neki a suli, eddig még soha nem is puskázott és így van két hármasa, két ötöse, a többi tantárgyból pedig négyese. Mi örülünk ennek is, de azért már várjuk, hogy elkezdődjön a sajtótájékoztató, ami persze az egynapos kontaktlencsékről szól.

A háziasszony Gundel Takács

A sajtóanyagban Gundel Takácsot valamiért háziasszonynak aposztrofálták, mégis mindenki rajtam röhög, mikor erről beszélek, még maga Gundel Takács is, bár ő nyilván nem kapott sajtómeghívót.

Gundel Takács megkezdi hát a moderálást, bemutat mindenkit az asztalnál (ekkorra már épp befejezik Fresh Wiki sminkjét is), és még a vak is látja, hogy egyedül Lola az, aki szemüveges, a többiek vagy nem azok, vagy kontaktlencsét hordanak már eleve.

Da Vinci és a kontaktlencse

Módos Gábor főszervezőtől és Bújdosó Annától, aki szemszakorvos, megtudjuk: a kontaktlencsét is Leonardo da Vinci találta fel, bár az csak az optikai lencse-szerűség volt. Már 1933-ban voltak kemény lencsék, a puhákat pedig ’71-ben dobták piacra.

Az egynapos lencse lényege, hogy könnyen felhelyezhető, nagyon puha és szinte mindenki használhatja, ám ez különösebben nem izgatja celebjeinket, akik jóízűen vihorásznak, miközben Gundel, meg a szemorvos próbálja túlkiabálni őket. Az egynapos kontaktlencsékből az embernek amúgy nagy mennyiségre van szüksége, hiszen reggel felteszi, este pedig dobhatja is ki.

A távolból hallom, hogy ezek alkalmi kontaktlencsék, amik nem fogják kiszorítani a szemüveget, de az bevallottan engem is jobban érdekel, ahogy Dope és Fresh Andi egyetemistás gondolatokat cserélnek; ebből Andi számára kiderül, hogy a keresztfélévesek csak decemberben vizsgáznak, és Dope ilyen egyetemista.

Horváth Éva az egyetlen, akit érdekelne, miről van szó, de ő meg nem hallja, mert pont az asztal másik végén ül. Lassan végre azért kiderül, ki miért jött. Lola például 12 éve szemüveges, mert rövidlátó, de van neki kontaktlencséje, ám ha fáradt a szeme, mindig szemüveget hord. Amúgy kontaktlencsepárti, de ő a havit szereti, mert már megszokta.

Sztárok más színű szemekkel

Galéria!

Fresh Wiki sasszem, de a zöld színű lencsét kipróbálná, hogy áll neki. Dopemant vonzza, hogy a lencsét testnyílásba kell helyezni, amúgy állítása szerint szemüveges, csak egyáltalán nem hordja. Olyan lencsére vágyik, amitől az egész szeme fehér lesz, de az itt pechjére most nincs.

Fresh Andi a többiekkel ellentétben egyáltalán nem lát, és van kontaktlencséje. Baby Gaby is sasszem, de ezt a posztot elvitte előle Fresh Wiki, így ő színváltós szemével dicsekszik, ami néha szürke, néha kék. Persze Wikié is, csak szerinte az övé más – nem annyira szép – színekben.

Kicsi Dope pirosat akar, és azon viccel, hogy neki szilikon a szája. Horváth Éva csak a különlegességek után érdeklődik, megnézné magát barna szemmel. Ő az, akit rögtön bedobnak a mélyvízbe, és számára csak ekkor derül ki, hogy egy szemész fog a szemébe nyúlkálni.

Ennek annyira nem örül, mondhatni páni félelem látható az arcán és a behelyezés után majdnem lecsapja szegény szemorvost, de az azért csak berakja. Szerintem idétlen Horváth barna szemekkel, de ezt a fotógépen nem tudja kihozni, ezért még vetek egy pillantást a háttérben majszolgató celebritásokra és lelépek.