Különleges meglepetéssel is készülnek a pandémia után visszatérő Budapest Pride-ra, ahol most szombaton, azaz július 23-án ismét több tízezer ember fog megmozdulni és kiállni az LMBTQ jogokért, emlékeztetve az embereket arra, hogy 

a szabadság és megbélyegzés nélküli szerelem minden ember alapvető joga.

A Pride színes felvonulására az Atelier Lajos szalon tulajdonosa, Lajos Attila divattervező készít különleges ruhakölteményt: a kézzel festett, hat méter hosszú, szivárványos uszályú haute couture menyasszonyi ruha minden bizonnyal az esemény egyik leglátványosabb eleme lesz.

A sokszínűséget és a folyamatosan változó emberi természetet szimbolizáló szivárványszínű estélyit a divattervező Holoda Péter balettművészre és rúdtáncosra szabva készíti, aki majd egy sétáló performanszot ad elő a pride felvonulói között. Holoda lehet az első Pride Bride a Budapest Pride felvonulások történetében.

A Pride Bride nevű projekt az LMBTQ+ közösség mellett kiálló ELLE magazin ötlete volt.

A szabad szerelem jegyében egy hippi menyasszony alakja jelent meg előttem, ez volt a kiindulási pont. Egy olyan esküvői ruhát képzeltem el a számára, amit mintha egy szivárványszínekkel teli festékes vödörbe mártottak volna

– fogalmazott a lapnak Lajos Attila, aki számára a Pride Bride ruha a szabadságot, a free spiritet és az egyenlőséget szimbolizálja. Az extravagáns stílus és az alkalmi ruhák mindig is közel álltak a divattervező szívéhez.

Mindig is érdekeltek a fűzők és az, hogyan lehet a testet alakítani, optikailag formálni. A táncosokra is szeretek fűzőt adni, mert egyfajta tartást biztosít, ami a mozdulataikban is visszaköszön. Ugyanakkor úgy kellett megtervezni a ruhát, hogy ne egy 18. századi fűző legyen az alapja, amiben se megmozdulni, se levegőt venni nem lehet. Így végül egy könnyű, pamuttüll elasztikus fűzőre került rá a 6 méteres uszály – kíváncsi leszek, hogy ez a hatalmas anyagtömeg milyen mozgásra ösztönzi majd a viselőjét.