Egy különleges, combnál kivágott ruhakölteményben, és néhai anyósa, Diana smaragdékszerét viselve lépett az idei Earthshot díjátadó ceremónia zöld szőnyegére Katalin walesi hercegné. A leendő brit királyné összesen három napra utazott az Amerikai Egyesült Államokba a férjével, Vilmos walesi herceggel; a bostoni utazás csúcspontját a díjátadó ceremónia jelentette.

A Glamour szerint a walesi hercegi pár nyolc év után először utazott a tengerentúlra. Az Earthshot gáláját ítélték olyan fontosnak, hogy repülőre szálljanak. Az eseményen egyébként  olyan személyeket és szervezeteket szoktak díjazni, akik praktikus és hatékony megoldásokat kínálnak a klímaváltozás okozta problémákra. A hercegné természetesen ott is mindenkit lehengerelt kifinomult stílusával.

A leendő brit királyné a szervezők kérésének eleget téve egy kölcsönzött ruhában jelent meg a díjátadó ceremónián. A vendégeket ugyanis arra kérték, hogy csak a díjátadó miatt ne vásároljanak új ruhát. Vilmos herceg választása egy olyan szmokingra esett, amelyet korábban már többször viselt, Katalin hercegné pedig az Egyesült Királyság HURR nevű oldaláról kölcsönözte a Solace London ejtett vállú estélyijét. Szettjét ékszerekkel is feldobta: a smaragdokkal díszített, platinába foglalt gyémánt Asprey fülbevalókhoz tökéletesen illett a smaragdokkal díszített gyémánt nyakpánt, amellyel a néhai Diana hercegné előtt tisztelgett.

Katalin fontos dolgot üzent megjelenésével. Fotó: Samir Hussein/Getty Images

Ugyanazt az ékszert a walesi hercegné néhai anyósa, Diana 1985-ben fejdíszként viselte. Kitty Kelly királyi életrajzíró szerint véletlen lett fejpánt a nyakékből: a hercegné ugyanis ahelyett, hogy kikapcsolta volna, megpróbált belebújni, a nyakpánt pedig rászorult a fejére.

A 24.hu azt írja, hogy a nyakéket eredetileg 1911-ben Mária brit királynénak ajándékozták. Diana II. Erzsébet királynőtől kapta meg azt egyfajta nászajándékként, miután Károly király 1981-ben feleségül vette. Az 1997-ben, tragikus körülmények között elhunyt Diana ékszereit a fiai örökölték meg, akik feleségeiknek, Katalinnak és Meghan Markle-nek többször is engedélyt adtak azok viselésére.

Diana és Károly 1985-ben, ausztráliai körútjukon, Melbourne-ben. Fotó: Getty Images/Tim Graham

Wales hercegnéjét sokan dicsérték hétvégi megjelenése miatt, ám kommentben többen megjegyezték: ki kellene rúgni azt a stylist-ot, aki hagyta, hogy a hercegné a szőnyeghez hasonló árnyalatú zöld ruhában jelenjen meg az eseményen. Íme Katalin hercegné teljes, az Earthshot díjátadó gálán viselt szettje: 

A hercegné élete egyik legmerészebb szettjét viselte.  Fotó: Karwai Tang/Getty Images

A Vogue kiemelte: a brit királyi család egyik legnépszerűbb tagja pontosan tudja, hogy öltözködésünkkel üzenetet közvetítünk. Amellett, hogy   a környezettudatosságra való tekintettel bérelt ruhában hívta fel a figyelmet, a zöld színnek is nagy jelentősége volt. Ezt az árnyalatot ugyanis a lap szerint legtöbbször a földhöz, és a környezettel kapcsolatos dolgokhoz kötik.

Ön szerint kinek állt jobban a smaragdékszer?

(Borítókép: Katalin hercegné és férje, Vilmos herceg. Fotó: Karwai Tang/WireImage)