Katalin hercegné az esetek többségében valamilyen kék színű ruhát visel a nyilvános megjelenései során és általában ugyanebbe a színbe öltözteti a gyerekeit, György és Lajos herceget, valamint Sarolta hercegnét is. Nemrég egy divatszakértő elemezte ki, hogy Katalin miért épp a kék egy bizonyos árnyalatának a megszállottja.

Katalin hercegnéről mostanság nem sokat hallani, január 16-ai hasi műtétje óta ugyanis kerüli a nyilvánosságot, valamint a palota sem árul el sokat az állapotáról. A némaság több álhír kirobbanásához vezetett, ám nemrég egy, a királyi családhoz közel álló forrás némileg lenyugtatta a kedélyeket és elárulta, mikor várható a hercegné visszatérése.

Ha az állapotáról egyelőre több információ nincs is, Katalin hercegné körül így is hatalmas a felhajtás, legutóbb például az öltözékéről írt bővebben a Vogue. A magazinnak egy divatszakértő árulta el, hogy miért vált a kék a hercegné jellegzetes színévé, és miért ugyanígy öltözteti fel a gyerekeit is.

A szakértő szerint a királyi család tagjai tudatosan nyúlnak egyes színekhez, ugyanis üzenni akarnak vele. A kék például nyugalmat és felelősséget jelképező szín, de hazaszeretetet is sugall, így nem véletlen, hogy a fontosabb eseményeken a hercegné szinte mindig, kivétel nélkül ebben a színben jelenik meg. A gyerekei öltözékét és a különböző árnyalatokat pedig azért hangolja össze, hogy családi egységet mutassanak a róluk készült közös képeken.

(Femcafé)

(Borítókép: Katalin hercegné. Fotó: Getty Images)