Hetek óta megy a találgatás Katalin hercegné állapotáról, a legfanatikusabbak pedig számos álhírt terjesztenek arról, valójában miért is műthették meg a hercegnét. Bár a palota többször is közleményben tudatta, hogy Katalin jól van és otthon lábadozik, a nép nem csitul, ám nemsokára magától az érintettől kaphatnak választ a kérdéseikre.

Katalin hercegnéről a Velvet is megírta, hogy január 16-án hasi műtétet végeztek rajta ugyanabban a kórházban, ahol Károly királyt is operálták. A hercegné azóta otthon lábadozik, ám az állapotáról és a beavatkozása körülményeiről eddig nagyon szűk szavú volt a palota. A nép így találgatni kezdett arról, hogy mi állhat a műtét hátterében, időnként pedig nagyon abszurd elképzelésekről szóltak a hírek. A királyi család aztán közleményben tudatta, hogy Katalin jól van és otthon, a szerettei körében lábadozik. Azt is közölték, hogy húsvét után tér majd vissza a feladataihoz, ám a részletek csak nemrég szivárogtak ki egy, a családhoz közel álló forrásnak köszönhetően.

A névtelenségbe burkolózó illető elmondása alapján Katalin hercegné április 17-e után, egy arra alkalmas helyen és időben avatja be a nyilvánosságot abba, hogy milyen beavatkozást végeztek rajta.

„Nyitottak arra, hogy a nyilvánossággal értelmes párbeszédet folytassanak, ahogyan arra is, hogy amikor velük érintkeznek, megbeszéljék  Katalin problémáit  és gyógyulását egy olyan eseményen, ahol egyébként is egészségügyi témákról ejtenének szót. Nem akarják mindenáron kikerülni a dolgot, én így gondolom” – fogalmazott a forrás.

Többek szerint már csak azért is lenne jó, ha elárulnák a hercegné állapotával kapcsolatos részleteket, mert úgy eloszlathatnák a bizarr spekulációkat a hercegné betegségéről és visszaépíthetnék az imázsukat.

Tisztábbak és nyitottabbak akarnak lenni, de ezt majd akkor teszik meg, amikor úgy érzik, készen állnak rá. Nem fogják elsietni a dolgot, és ezt a palota sem várja tőlük.

Ez is érdekelheti:

( Mirror )

(Borítókép: Katalin hercegné. Fotó: Getty Images)