Lazac
Alkoholfogyasztás következtében csökken szervezetünk B12-vitamin szintje, amely vitamin a lazacban gazdagon megtalálható. Továbbá magas fehérje- és zsírtartalmának köszönhetően lassíthatja az alkohol felszívódását a szervezetben.
Görög joghurt
A görög joghurt – hasonlóan a lazachoz – főleg magas fehérjetartalma miatt ajánlott. Továbbá rendkívül laktató és kellő energiát ad anélkül, hogy vércukorszint-ingadozást okozna.
Víz
A víz nemcsak az alkoholtfogyasztás előtt ajánlott. Hidratálni az alkoholos italok fogyasztása közben is javasolt – segíthet, hogy ne legyünk rosszul később. Az alkohol köztudottan vízhajtó, így ha nem figyelünk oda, könnyen kiszáradhatunk.
Tojás
A tojás szintén tökéletes fehérjeforrás, emellett magas benne az alkohol kiválasztásában szerepet játszó cisztein nevű aminosav is.
Édesburgonya
Az édesburgonya magas káliumtartalommal bír. Gátolja a vércukorszint ingadozását, ami megakadályozhatja az ivás okozta túlevést.
Avokádó
A káliumban gazdag avokádó egészséges zsírokkal telített, amelyek nagy mértékben lassítják az alkohol vérben való felszívódását.
(Forrás)
(Borítókép: Koktél. Illusztráció: GettyImages)