A legbiztosabb módja, hogy elkerüljük a másnaposságot, ha ismerjük a határainkat és mértékletesen fogyasztunk alkoholos italokat. Olykor azonban mindenkivel előfordulhat, hogy túlságosan felönt a garatra. Az alábbi ételek segítségével könnyeben átvészelhetjük a macskajajt, de csak akkor hatásosak, ha azelőtt esszük őket, mielőtt alkoholt fogyasztunk.

Lazac

Alkoholfogyasztás következtében csökken szervezetünk B12-vitamin szintje, amely vitamin a lazacban gazdagon megtalálható. Továbbá magas fehérje- és zsírtartalmának köszönhetően lassíthatja az alkohol felszívódását a szervezetben.

Görög joghurt

A görög joghurt – hasonlóan a lazachoz – főleg magas fehérjetartalma miatt ajánlott. Továbbá rendkívül laktató és kellő energiát ad anélkül, hogy vércukorszint-ingadozást okozna.

Víz

A víz nemcsak az alkoholtfogyasztás előtt ajánlott. Hidratálni az alkoholos italok fogyasztása közben is javasolt – segíthet, hogy ne legyünk rosszul később. Az alkohol köztudottan vízhajtó, így ha nem figyelünk oda, könnyen kiszáradhatunk.

Tojás

A tojás szintén tökéletes fehérjeforrás, emellett magas benne az alkohol kiválasztásában szerepet játszó cisztein nevű aminosav is.

Édesburgonya

Az édesburgonya magas káliumtartalommal bír. Gátolja a vércukorszint ingadozását, ami megakadályozhatja az ivás okozta túlevést.

Avokádó

A káliumban gazdag avokádó egészséges zsírokkal telített, amelyek nagy mértékben lassítják az alkohol vérben való felszívódását.

(Forrás)

(Borítókép: Koktél. Illusztráció: GettyImages)