Több cégvezető szerint az anyagiakon túl más szempontokat is figyelembe kell venni.

A cégek többségénél egy karácsonyi bulival szokták megköszönni a dolgozók egész éves munkáját. Ezek a rendezvények mindig is nagy szerepet játszottak a munkatársak megtartásában és elköteleződésében, a személyes találkozásokra és közös programokra való igény pedig a COVID után csak még jobban felerősödött.

Több üzletember is arról számolt be, hogy amellett, hogy költséghatékony legyen ez a parti, egy újabb szempont, a fenntarthatóság is fontos szerepet játszik a megszervezésében.

Komoly dilemma lehet egy vállalkozás számára, hogy hogyan lehet mindezt az igényt – az élő, egyedi programot, a költséghatékonyságot és a fenntarthatóságot – egyszerre szem előtt tartani

mutat rá az év végi céges rendezvény szervezésének kihívásaira Lak Tibor, a Papp László Budapest Aréna cégvezetője. 

„Ha azonban a cég nem saját rendezvényben gondolkodik, ez könnyen megvalósítható. Egy különleges koncert ugyanis nemcsak feledhetetlen élményt nyújt, de a közösen átélt pillanatok erősítik a cég iránti elkötelezettséget és munkatársak közötti kapcsolatot. Egy, már eleve megszervezett rendezvénybe bekapcsolódni jóval kisebb költséget és előkészítési munkát jelent a cégek számára, hiszen nem kell a helyszíntől a hangosításon át a fellépőkig a teljes költséget és szervezési feladatot bevállalni.

Ráadásul így az esemény környezeti lábnyoma is jelentősen kisebb – ami egyre több vállalkozás számára kitűzött cél

– tette hozzá javaslatát a cégvezető.

Amennyiben az irodában szeretnék megtartani ezt az eseményt, akkor elengedhetetlenek a ropogtatni valók, vagy éppen az italok. Ha minden alkalmazott, aki eljön a bulira, hoz egy tálca süteményt vagy valamilyen sós finomságot, garantáltan tele lesz az asztal.

Karácsonykor az emberek nemcsak kapni, de adni is szeretnek. Sok munkahelyen bevett szokás az ajándékozás az év utolsó ünnepén. Természetesen nem mindenki kap valamilyen apróságot, hanem a dolgozók neveit egy zsákba rakják, majd mindenki csak az általa kihúzott félnek hoz egy ajándékot.

Továbbá hazánkban egyre népszerűbbek a tematikus megrendezésű partik. Ezek szervezésének csak a képzelet szabhat határt, ugyanis a díszítésen kívül akár is be is öltözhetnek a kollégák.

(Borítókép: Karácsonyi buli. Fotó: Getty Images)