Urbanovich András, azaz a Pótférj vállalkozása igazán kiemelkedőnek számít a piacon, ugyanis naponta akár több lakásba is elmegy, hogy segítsen a rászoruló hölgyeken. A férfi boldogan tölti be a hiányzó férj szerepét vagy végzi el azt, amit egy már foglalt kliens partnere nem akar vagy nem tud megcsinálni. Mielőtt azonban bárki is rosszra gondolna, le kell szögeznünk, hogy András szigorúan mechanikai szakemberként száll házhoz.

Senki nem nyúl olyan biztos kézzel a fúrokhoz, mint Urbanovich András. A férfi három évvel ezelőtt, a koronavírus küszöbén indította el egy rendhagyó ötleten alapú szerelő vállalkozását, amellyel sikerült szerencsésen kilábalnia a világjárvány okozta helyzetből. Először csak nőbarátainak és ismerőseinek segített a ház körül, majd többen tanácsolták neki, hogy érdemes lenne pénzt is kovácsolnia tudásából.

A Budapesten elő férfi először felmérte a terepet. Megállapította, hogy számos olyan egyedülálló nő él Budapesten, akiknél elkel egy férfi kéz a háznál, ám a szakemberek apró munkák miatt nem fáradnak ki hozzájuk. Pontosan ezt a piaci rést célozta meg Urbanovich, aki olyan egészen kicsi feladatokat is elvállal, mint egy biztosíték felkapcsolása.

„Abszolút nem mély szakmai dolgokat kell elképzelni. Azok a munkák foglalkoztatnak elsősorban, amelyek olyan apróságoknak számítanak, hogy más szakemberek nem szívesen mennek házhoz miattuk. Ezek kifejezetten olyan feladatok, amelyeket legfeljebb egy nap alatt meg lehet csinálni. Amennyiben komolyabb munkáról van szó, bátran ajánlok magam helyett más megbízható szakembereket” – árulta el a 41 éves férfi.

A kínálat tökéletesen találkozott a kereslettel, ugyanis a szakembert túlnyomórészt nők keresik. András már a vállalkozása bővítésén és fejlesztésén is gondolkodik, hiszen egyedül már alig tudja kielégíteni a hatalmas női igényeket.

A férfi naptára 40 nappal előre be van táblázva.

Bár Urbanovich a precíz munka terén nem ismer tréfát, stílusa már annál kötetlenebb: bizalomkeltő közösségi oldalán számos humoros bejegyzést találni a referencia képek mellett. A szakember elárulta, hogy teljes mértékben tudatos marketing stratégia bújik meg a névválasztás mögött, mivel a Pótférj elnevezés nemcsak figyelemfelkeltő, de kétértelmű is egyben.

„Szerettem volna valami provokatív figyelemfelkeltő nevet adni, ugyanakkor humort is belevinni. Azt gondolom, ez sikerült. Valószínűleg ez is az egyik oka a cégem sikerének” – jegyezte meg nevetve. A névválasztás miatt azonban kellemetlen helyzetbe is került: a vállalkozása elindításának kezdetén volt rá példa, hogy egy felháborodott felhasználó jelentette őt egy közösségi platformon.

Továbbá voltak, akik olyan komolyan vették a Pótférj megnevezést, hogy más teendők terén is várták a férfi segítségét.

Urbanovich tudta, hogy a név sok férfi számára provokáló lehet, de ez a fajta ártatlan cukkolás szándéka is volt. Mint mondta, kisebb összetűzésbe is keveredett már egy éppen otthon tartózkodó férjjel.

Zavarja a férfiak hiúságát, hogy >>pótférjet<< kell hívni egy szerelői munkához.

A névválasztásnál ugyanakkor célom volt, hogy ez egyfajta nyomást is gyakoroljon a férfiakra. Egy esetben azonban a férj úgy érezte, hogy csorba esik az ő otthoni státuszán, de persze nem így történt. Szerencsére azóta abszolút baráti köztünk a viszony” – avatta be a Velvetet az ezermester.

A megbízások szerencsére mindig zökkenőmentesen zajlottak Urbanovich András számára, hiszen már a profilja alapján sokat megtudhatnak az érdeklődők a szakember stílusáról és munkáiról. Egyedül is bátran otthon hagyják, amíg dolgozik, továbbá precízsége az egyik legnagyobb érdeme, ugyanis órára pontosan beütemezi az ügyfeleket és mindig küld visszajelzést az időpontokról. Remek kézügyessége pedig szájról szájra terjed a hölgyek körében.

(Borítókép: Urbanovich András. Fotó: Raffay Zsófia)