Csupán pár apróság elhelyezésével is elhozhatjuk a karácsonyt az otthonunkba.

Az utolsó pillanatban jutott eszébe a karácsonyi dekoráció? Vagy esetleg nincs megelégedve a már felrakott díszekkel? Nem kell kétségbeesni, ugyanis pár dekorációs elem elhelyezésével is meg tudjuk teremteni az ünnepi hangulatot.

Fenyőfaág

Ha van az otthonunkban egy boltíves átjáró, akkor körbediszíthetjük fenyőfaágakkal, amelyen akár további kisebb díszeket is elhelyezhetünk.

Fénysor

A karácsonyfa minden bizonnyal sokkal mutatósabb, ha több égősort helyezünk rá, de ha már úgy is sok a dísz rajta, akkor a lakás többi pontjában is elhelyezhetjük a dekorációs világítást: fektessük a polcokra, vagy rögzítsük az ajtókeretre.

Gyertya

A köztudatban elterjedt karácsonyi színek többnyire a zöld, a piros, a fehér, az arany és az ezüst. Ilyen színű gyertyákat helyezzünk el az otthonunkban, akár magában, akár valamilyen formát – mint egy fenyőfát – alkotva.

Csomagoló papír

Csomagoló papír ebben az időszakban szinte mindenki otthonában megtalálható. Nemcsak az ajándékokhoz, de a díszítéshez is felhasználhatjuk: együnk elő egy kisebb párnát vagy ha van, akkor valamilyen tömítőanyagot, majd csomagoljuk be a papírral úgy, hogy annak két végét összekötjük egy zsinórral. Ha jól csináltuk, akkor egy hatalmas szalloncukor formát kapunk.

Zoknik

A zoknik kiakasztása egy jópofa hagyomány. Nem kell hozzá más csak pár rajzszög és ugyanannyi zokni. Minnél tarkább és minnél több a minta a zoknin, annál jobban fog mutatni.

(Borítókép: Karácsonyfa díszítés. Illusztráció: Getty Images)