Teljesen normálisnak számít, ha annak ellenére, hogy párkapcsolatban élünk szeretnék némi időt egyedül is tölteni. Sőt, ha valaki szeret egyedül lenni az azt jelenti, hogy valójában nem fél egyedül maradni a gondolataival. Tehát békében él önmagával és jól tudja az igazi nyugalmat először önmagában kell megkeresnie.

A partnernek pedig meg kell értenie, hogy ha a másik fél egyedüllétre vágyik az nem azt jelenti, hogy hanyatlani kezdett a kapcsolat és megértően meg kell adni ezt a teret a párjának. Amennyiben a következő jeleket veszi észre önmagán, nem kell kétségbe esnie, ugyanis azt jelenti, hogy itt az ideje, hogy némi szabadidőt adjon magának. Egy boldog, kiegyensúlyozott kapcsolatban pedig ezt a felek késégesen biztosítják a másiknak.

Kifogások

Azon kapja magát, hogy kifogásokat kezd el kitalálni annak érdekében, hogy egyedül lehessen otthon. Amikor pedig megtudja, hogy párjával éppen nem egy napra esik a szabadnapjuk titokban örül ennek. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy gond van a kapcsolatban, csak azt, hogy itt az ideje kicsit kiszakadnunk a hétköznapokból és lelki világunkra figyelnünk.

Ingerlékenység

Ha valami miatt frusztráltak vagy ingerlékenyek vagyunk, akkor hajlamosak vagyunk azon a személyen ezt levezetni, aki a legközelebb áll hozzánk, ez esetben a párunkon. Ha azt vesszük észre, hogy olyan apróságok miatt is felkapjuk a fejünket és akár veszekedést generálunk belőle, amik eddig egyáltalán nem foglalkoztattak, az azt jelenti, hogy a más okból felgyülemlett feszültséget vezetjük le. Ilyenkor érdemes sportolni, meditálni vagy valamilyen olyan tevékenységet végeznünk, amit egyedül is tudunk csinálni.

Szingliként szeretnénk szocializálódni

Amikor egy pár a barátaival megy el találkozni hajlamosak csak olyan témákról beszélni, amik mindkettőjüket érintik. Azonban egyedül sokszor már fesztelenebbül viselkedünk, ez pedig teljesen normálisnak számít. Ha érezzük, hogy már szívesebben látogatnánk meg családtagjainkat egyedül, vagy találkoznánk barátainkkal akkor ezt nyugodtan megtehetjük.

(Bien)

(Borítókép: Pár egy ágyban. Illusztráció: Getty Images)