Szexista lenne azt gondolni, hogy a férfiak a nők fenekét vagy a dekoltázsát nézik meg legelőször. Ahogyan a nők, úgy a férfiak is figyelnek az apróságokra. Néhány úriember elárulta, ők mit vesznek szemügyre először egy hölgyön. Ön is egyetért?

Formás fenék, kivillanó dekoltázs: szexista módon gondolkodó nők azt mondják, egy férfinak bőven elég ennyi, hogy levegyék őt a lábáról. Ezeknek a nőknek közel sincs igazuk, ugyanis az első benyomást a hölgyek szeme kelti fel az erősebbik nemben. Ezt leszámítva a férfiaknak az összhatás számít, Patkós Alexandra arcművész szerint az első találkozó alkalmával az urak nem vizslatják át a nők minden egyes porcikáját.

„Ha valami nagyon szép vagy éppen nagyon csúnya, az feltűnik nekik is, de a harmónia, a személyiséghez, korhoz illeszkedő előnyös smink az, ami számukra is érzékelhető és vonzó" – magyarázta a femcafe.hu-nak a szakértő.

Egy korábban elvégzett közvélemény-kutatás eredményei alátámasztják a fentebb írtakat, miszerint a férfiak többsége, pontosabban 58 százaléka a nők szemét vizsgálja meg a leggyakrabban. Ezt követi a száj (35 százalék) és elenyésző arányban a szemöldök (7 százalék).

A nők természetesen könnyen csalhatnak eredeti kinézetükön, hogy jobban felhívják magukra férfitársaik figyelmét. Patkós a szemöldökük kapcsán például azt javasolja a nőknek, hogy a kezdőpontnál magasabb végpontú, az elején vastagabb, majd folyamatosan vékonyodó vonalat kreáljanak maguknak, míg nagyon zárt szemhéj esetében annak tetoválását, illetve peremmel nem rendelkező, vékonyabb ajkaknál azok feltöltését tanácsolja.

„Az ívesebb szemöldök nyitja a szemet, az alsó-felső szemkontúr hangsúlyozza a tekintetet, az ajaksatírozás pedig frissíti, vidámabbá teszi az arc hangulatát" – árulta el Patkós a nők titkait, amelyeknek az ismeretével mi férfiak is nyitottabb szemmel járhatunk a vadászmezőkön.

Ön egyetért a preferenciákkal?

(Borítókép: Egy nőt az utcán megbámuló férfi. Illusztráció: Getty Images)