Nem tartja magát valami nagy ivónak, koktélt azonban szívesen fogyaszt Tom Hanks. A kétszeres Oscar-díjas színésznek egy jól bevált és egyszerű receptje is van.

Az ember, akit Ottónak hívnak című, nemrég megjelent film sztárja néhány nappal ezelőtt a Late Show with Stephen Colbert című műsorban mesélte el, hogyan kell elkészíteni Diet Cokagne nevű koktélt, amelyet állítása szerint ő maga talált fel. Mindössze két összetevő szükséges hozzá, s mint kiderült, ezt az italt akkor álmodta meg, amikor karácsony környékén a New York-i Café Carlyle nevű bárba látogatott a családjával. 

„Nem vagyok nagy ivó, ezért általában egy diétás kólát iszom... Szóval van egy kis koffein, diétás kóla egy pohárban, és ezt kortyolgatom egész éjszaka” – mesélte Hanks, akinek az ominózus estén kedve támadt kicsit felturbózni a diétás kóláját. Mint ismert, a filmcsillag kettes típusú cukorbetegséggel küzd.

„Pezsgőt hoztak, szép poharakat. Olyan volt, mint A nagy Ő utolsó epizódja, amikor körbeöntötték az összes cuccot, én pedig csak egy diétás kólát ittam. És azt mondtam: »Ó, adjatok bele egy kis pezsgőt, az isten szerelmére!«. Mindenki mondta, hogy őrült vagyok, én meg rávágtam, hogy lehet, hogy igazatok van, de ünnepelni szeretnék. Az asztalnál végül mindenki kipróbálta, és mindenki csak dicsérni tudta ” – magyarázta a színész, aki a műsorban Colberttel is megkóstoltatta a koktélt, ami a Coke és a champagne szavak miatt kapta a Cokagne nevet. Hanks remegő kezekkel töltötte ki maguknak a kólát, melybe aztán a talkshow műsorvezetője egy kis pezsgőt is öntött.

„Hát nem csodálatos a színe?!” – áradozott találmányáról Hanks, aki arról ugyanakkor nem beszélt, hogy bármilyen pezsgővel elkészíthető-e az általa megálmodott koktél.

Az IN szerint azonban Hanks az ötlet, hogy cukrot adjunk a pezsgőhöz, nem újkeletű. Több pezsgőkoktél létezik: többek között a French 75 és a Kir Royale is hozzáadott cukorral készül.

(Borítókép: Tom Hanks. Fotó: Getty Images/Dia Dipasupil)