Szex a repülőn, szex a moziban, szex a lépcsőházban: a különböző nyilvános helyszíneken való szerelmeskedés párok százait izgatja, legfeljebb nem beszélnek róla. A „public” és az „outdoor”, vagyis a nyilvános és kültéri fétissel rendelkezőket kifejezetten az ilyen szituációk csigázzák fel, ám sokan puszta kalandvágyból is kipróbálják legalább egyszer. Ők sok esetben nem máshol kezdik a kísérletezgetést, mint a munkahelyükön

A lebukás izgalma: leginkább ezzel magyarázható az a felfokozott izgalmi állapot, amelybe akkor kerülünk, ha valamilyen nyilvános, „tiltott” helyen próbáljuk magunkévá tenni a kedvesünket, vagy éppen aktuális partnerünket. Az ilyen szituációkban az adrenalin elönti a testünket, ami méginkább fokozza szexuális vágyunkat. Ha jobban belegondolunk, hol vállalnánk nagyobb rizikót egy lopott órával, ha nem a munkahelyünkön? Nem véletlen, hogy a kutatók úgy döntöttek: felmérik, a felnőttek hány százaléka létesített már szexuális aktust a munkahelyén.

Az Egyesült Királyságban végzett kutatás során a britek 38 százaléka vallotta be, hogy már szexelt munkaidő alatt.

via GIPHY

A válaszadók 35 százaléka nyilatkozott úgy, hogy felizgatja a kockázat, ami a munka közbeni aktussal jár együtt, míg 65 százalék azt mondta: szimplán csak „kanos” ilyenkor – idézi a Lovehoney kutatását az RTL.hu.

A felmérésben arról is kérdezték a résztvevőket, hogy milyen indíttatásból adják a fejüket szexre munkaidő alatt, mire 54 százalék úgy felelt, hogy a párjuk szokta erre csábítani őket, míg 40 százalék pusztán így küzd meg leghatékonyabban a munkahelyi stresszel.

A lap kiemeli, hogy a felmérés a koronavírus-járvány utáni állapotokat tükrözi, tehát sok munka közben kamatyoló nem a munkahelyén, hanem távmunkában hajszolta az erotikus élvezeteket. Ettől függetlenül az irodahelyeken néhány fél órára eltűnő kollégákat sem kell félteni: egy évekkel ezelőtti kutatásban összesen 2 ezer 365 személyt kérdeztek többek között arról, hogy szexeltek-e már egy kollégájukkal az irodájukban. A kérdést 1065 fő válaszolta meg, akiknek a 48,6 százaléka igennel felelt. Gondoljunk bele, mennyiben változott volna meg ez az arány, ha a kérdés nem kizárólag a kollégákra szorítkozik?

Ön szexelt már a munkahelyén?

(Borítókép: Egy irodában egymásnak eső férfi és nő. Illusztráció: Getty Images)