A rohanó hétköznapokból sokszor akarva-akaratlanul kimarad a romantika, az együtt töltött minőségi idő. A szerelem fontosságára szerencsére minden évben emlékeztet minket Bálint napja, avagy az angolszász országok hagyományai nyomán a Valentin-nap. Ha az elmúlt években csak stresszként éltük meg a tömött éttermeket vagy a plüssmackók, szívek és virágok tengerét a boltokban, érdemes újragondolnunk a meghitt programokról alkotott elképzeléseinket – és az otthonunkba költöztetni a romantikát.

Bár elsőre túl egyszerűnek tűnhet, otthonunk valójában a lehető legnyugodtabb és legmeghittebb környezet a romantikázáshoz – ráadásul minden adott a tökéletes kikapcsolódáshoz, legyen szó ízletes vacsoráról, különleges koktélokról, házi spa-élményről vagy romantikus mozizásról. Íme a legjobb otthoni programötletek egy tökéletes Valentin-napi estére!

Gyertyafényes vacsora

A saját kezünkkel, kizárólag a kedvesünknek készített gyertyafényes vacsora soha nem válik elcsépeltté. Mivel Bálint napja idén hétköznapra esik, ügyes előkészületek mellett a munkából hazaérkező párunkat már megterített asztallal várhatjuk. Ha kevés időnk van elkészíteni a vacsorát, ne essünk kétségbe – az interneten böngészve számos, akár 30 perc alatt elkészíthető receptötletet találunk, kifejezetten Valentin-napra ajánlva. Az „ünnepi” asztalra akár humorral fűszerezett fogás is kerülhet: a megfelelő körítéssel egy elegánsan szervírozott mirelit pizza is romantikus lehet, ha a pár egyik tagja sem áll nagy konyhatündér hírében.

Romantikus koktélok

Az este hangulatát pikáns koktélokkal is megalapozhatjuk. Több olyan verzió is létezik, amelyek elkészítéséhez nincs szükség mixer eszközökre. Nézzünk ki előre néhány receptet és az italokat dobjuk fel színes szívószálakkal, citrom- és narancskarikákkal, esetleg liofizált málnával, uborkával – a lényeg, hogy minél látványosabb legyen a kreáció! A romantika jegyében készíthetünk rózsaszín Gin Tonicot rózsaborssal, de akár a whisky-alapú koktélok irányába is tehetünk kitekintést.

Házi spa-élmény

Az otthoni romantika egyik klasszikus eleme a habfürdő – az illatos, gyertyákkal körberakott kád szintén örök, elronthatatlan klasszikus. A házi spa-élményt néhány újonnan tanult masszázstechnikával és egy kellemes illatú olajjal is könnyen megteremthetjük. Ha nemcsak a hangulatfényekre, de a háttérben szóló lágy dallamokra is ügyelni szeretnénk, vigyünk magunkkal hangszórót is a fürdőszobába.  

Bekuckózós mozieste

Vajon mikor adtuk meg utoljára a módját egy filmnézős estének? Az élmény úgy az igazi, ha szépen elrendezett gyümölcstálakkal és harapnivalókkal, finom italokkal és pokrócokkal vesszük körbe magunkat – természetesen a partnerünk társaságában. Az igazi moziélmény kulcsfontosságú eleme a tökéletes hangzás, amit megfelelő hangrendszerrel könnyen megteremthetünk. Ha okostelevíziónk van, jobb, ha előre átnézzük a streaming felületek végtelen kínálatát, hogy a közös este ne a keresgéléssel teljen el. Kínáljunk fel 3-4 opciót a kedvesünknek, ha tudjuk, mit szeret, ebből biztosan fog tudni választani. 

(Borítókép: Szerelmespár. Illusztráció: Getty Images)