Minden nő kerek, feszes hátsót szeretne, de milyen módon érhető el a kívánt eredmény? Például fontos, hogy megfelelően étkezzünk.

Nincs olyan popsi, amit ne lehetne kerekebbé, tónusosabbá tenni a megfelelő edzéssel és étkezéssel.

„Amikor a legtöbb nő edzeni kezd, a popsijával együtt növekedésnek indulnak a combjai is. Sokan azt hiszik, a két területet nem is lehet szétválasztani az edzés során, ám ez tévhit. A feneket ugyanis nem csak guggolással lehet növeszteni, hanem specifikus popsi gyakorlatokkal is, amelyek célzottan a farizomra hatnak” – mondja Fodor Réka farizomedző. 

Nem mindegy, hogy mit eszünk az edzés után

Fodor szerint az étkezést is sokan elrontják, ilyenkor a hiba legtöbbször az időzítésben és vagy a rendszerességben van. Ami az edzések rendszerességét illeti, szerinte heti kettő farizom edzés is elegendő, mivel az izmainknak is szüksége van az edzések közti regenerációra.

„Az edzés utáni 10 percben érdemes egy fehérjeszeletet vagy turmixot fogyasztani, mivel ilyenkor a megemelkedett inzulinszint mellett a fehérje hamar beépül a szervezetbe. Ezután körülbelül egy órával a marha- vagy csirkehús fogyasztását ajánlom valamilyen lassan felszívódó szénhidráttal”– mondja az influenszerré vált edző.

(Borítókép: Edzőteremben eszik egy férfi, illusztráció Fotó: Getty Images)