Ugrásszerűen megnőtt a férfiak pénisze az utóbbi évtizedben. A tudósok egyelőre csak találgatják a hirtelen jött méretesség okát.

Világszinten megnőtt az urak férfiasságának átlaghossza: a kaliforniai Stanford Egyetem tudósainak megfigyelése szerint a szám 12,2 centiméterről 15,2 centiméterre emelkedett 79 év leforgása alatt.

Ez 24 százalékos növekedést jelent.

A kutatók 75 darab, 1942 és 2021 között született tanulmányt elemeztek, amelyekben összesen 55 ezer 18 és 86 év közötti férfi nemi szervét vizsgálták. Eleinte arra számítottak, hogy a méretek csökkenő tendenciát fognak mutatni hasonlóan a tesztoszteron és a spermiumok számának alakulásához. Végül meglepődve állapították meg, hogy az adatok ennek az ellenkezőjét mutatják. Dr. Michael L. Eisenberg urológus professzor szerint egyelőre nem tudják az ugrásszerű méretnövekedés pontos okát, de az biztosra vehető, hogy valami rendkívüli történik a férfiak testével, ezért az eredmények még alaposabb kivizsgálására van szükség – írja a LADbible cikke nyomán a szeretlekmagyarország.hu.

A kutatók közül többen találgatták a lehetséges okokat, amelyek között olyan aggodalomra okot adó körülmények is szerepelnek, mint a hormonháztartást felborító vegyi anyagoknak való kitettség. A texasi Baylor Orvosi Egyetem urológus professzora, dr. Larry Lipshultz bár nem vett részt a kutatásban, lenyűgözőnek találta az eredményeket, amelyekhez véleménye szerint részben az online pornó térnyerése is vezethetett.

via GIPHY

A szakember úgy véli, ha minél több erekciója van valakinek, annál inkább megnyúlnak az illető szövetei, végeredményben pedig nagyobb lesz a hímvesszője.

Az orvosok felhívják a figyelmet, hogy a nagyobb pénisz továbbra sem hozható összefüggésbe a jobb szexuális teljesítménnyel. Ráadásul a nagy méret megállapítása szubjektív szempont, amely mindenki esetében más és más.

(Borítókép: Egy férfi péniszének méretén ámuló nő. Illusztráció: Getty Images)