A megfelelő párosítással izgalmas kulináris élményben lehet részünk.

Sokak szerint a gasztronómiában nincsenek kőbe vésett szabályok, ugyanis a kreativitásnak köszönhetően tud az fejlődni, azonban a hozzáértők szerint érdemes néhány jól bevált iránymutatást is alkalmazni, amelyek segítenek abban, hogy felejthetetlen kulináris élményben legyen részünk.

Pinor Noir: földes ízekkel párosítva

Ezek a vörösborok nem túl testesek, de mégis tele vannak pikáns mélységgel, ezért tökéletes párosítás gombával vagy lencsével készült ételekhez. A Pinot gyakran ízletes lazac mellé is, ami bizonyítja, hogy a vörösbor és a hal remekül megfér egymás mellett.

Chardonnay: nagyszerű zsíros halakhoz

A kiadós halakhoz, mint a kardhal, vagy bármilyen tengeri gyümölcshöz, amit gazdag mártással tálalnak passzolnak a selymes fehérborok.

Cabernet Sauvignon: lédús vörös húsokhoz

A kaliforniai Cabernet, a bordeaux-i és a bordeaux-i stílusú házasítások remekül illenek a steakekhez és a bárányhúsos ételekhez. A Cab szilárd tanninjai átvágják a zsírt és a fehérjét, amelyek kisimítják a tanninokat. Ez egy tökéletes szimbiózis minden egyes falatnál.

Száraz rozé: gazdag, sajtos ételekhez

A legtöbb sajtot vörösborral vagy fehérborral szokták tálalni, a száraz rozé azonban rendelkezik a fehérbor savasságával és a vörösbor gyümölcsös jellegével is. Így szinte minden sajthoz jól illik. Továbbá a száraz rozé passzol még a grillezett halakhoz, valamit a friss salátákhoz.

Pezsgő: tökéletes mindenhez, ami sós

Sok száraz pezsgő, mint például a brut pezsgő és a spanyol cava, valóban tartalmaz egy enyhe gyümölcsös édességet. Ez teszi őket különösen üdévé, ha sós ételekhez tálaljuk őket.

(Forrás)

(Borítókép: Bor kóstolás. Fotó: Getty Images)