Egy jó adag bolognai spagetti, gulyásleves, vagy egy egyszerű fokhagymakrémleves: számtalan ételünk van, amelynek elengedhetetlen alapanyaga a fokhagyma. Bár remek ízt kölcsönöz a különböző fogásoknak, hátulütője, hogy pucolás közben az egész kezünk ragacsos lesz tőle, mi több, a szagát még napokkal később is érezhetjük a bőrünkön. Cikkünkben olyan trükköt mutatunk, amelynek alkalmazásával mindez könnyen elkerülhető.

Annak érdekében, hogy fokhagymapucolás során elkerüljük a ragacsos ujjakat és a bőrünkön megtapadó kellemetlen szagot, alkalmazhatunk különböző fokhagyma hámozó gépeket és szilikonos fokhagyma pucolókat, ám ha nem szeretnénk pénzt költeni, létezik egy egyszerűbb módja is annak, hogy kellemetlen következmények nélkül, pillanatok leforgása alatt meghámozzuk a zöldséget.

A TikTokon terjed több olyan videó, amelyeken egy ügyes praktikával a felhasználók kikerülik a késsel akár perceken át tartó, kellemetlen velejárójú fokhagymapucolást. Amellett, hogy a kezünk ragacsos és büdös sem lesz, a trükk másik előnye, hogy alkalmazásával mindössze 20 másodperc alatt végezhetünk egy egész fej fokhagymával. 

Ehhez nem kell mást tennünk, minthogy a fej fokhagymát nagyjából 20-30 másodpercre bedobjuk a mikróba.

@shakilaskitchenandblogs Easy garlic peeling life hack #howto #peelgarlic #peelgarlicfast #garlichack #hack #hacks #lifehack #lifehacks #kitchenhacks #hacksoflife #tipsandtricks #shakilaskitchenandblogs #fyp #foryou #uk #garlic ♬ Banana (feat. Shaggy) [DJ FLe - Minisiren Remix] - Conkarah

A hőtől meglazul a zöldség héja, amelyet ennek következtében egyben tudunk lehúzni róla Ugyanezt az eredményt érjük el, ha a fokhagymagerezdeket nagyjából 5 percre meleg vízbe tesszük, majd utána pucoljuk meg azokat.

(Femcafe)

(Borítókép: Fokhagymát hámozó férfi. Illusztráció: Getty Images)