Egy új kutatásban bizonyították tudósok a kannabisz orgazmusra gyakorolt pozitív hatását.

Férfiak és nők esetében is növeli az orgazmus intenzitását, valamint egymás után többször is segít átélni a gyönyört a kannabisz egy új tanulmány szerint. A kutatás során összesen 811, 18 és 85 év közötti alanyt kérdeztek meg a szexuális életükről, valamint a marihuánafogyasztási szokásaikról, közülük 70 százalék a vágy és az orgazmus intenzitásának növekedéséről számolt be a kábítószer hatása alatt.

A nők 40 százaléka arról nyilatkozott, hogy többször is képes eljutni a csúcsra, ha füvet szív.

A megkérdezettek több mint fele azt mondta, hogy szándékosan használt marihuánát a szexuális együttlétek előtt az élvezet növelése érdekében, ám a kutatók nem tudták pontosan meghatározni, hogy esetükben a kábítószer tényleges hatásáról vagy placebóról van-e szó. Miután ezek az emberek valóban jelentősebb mértékben élvezték a szexet, mint azok, akik nem kifejezetten az együttlétek miatt éltek a szerrel, a tudósok szerint az eredményeik inkább a kannabisz afrodiziákumként való felfogása miatt kialakult gondolkodásmódnak tudhatók be, mintsem valódi fiziológiai hatásnak.

via GIPHY

Kiemelik ugyanakkor, hogy a marihuána relaxációs hatása hozzájárulhat a vágy növekedéséhez vagy a gátlások csökkenéséhez, ami segítheti a szexuálitást.

Emellett a kábítószer hatása alatt a párok hosszabb időt töltenek előjátékkal, ami ugyancsak növeli az élvezetet. A kutatók egyéb tanulmányokra is hivatkoznak, amelyeknek eredményei ugyancsak azt mutatják, hogy kannabisz-használat után javult az alanyok szexuális működése, mi több, önkielégítés alkalmával is fokozott élvezetet éltek át, akik füves cigarettát szívtak. 

via GIPHY

A megnövekedett libidó és jobb szex mellett intenzívebb tapintási képességet és ízérzékelést tapasztaltak a tudósok a marihuánát használók körében. Ez szintén növelheti az általános szexuális működést és elégedettséget, mivel ezt a két érzékszervet gyakran használják a szexuális együttlét során.

Bár a kutatásban résztvevők által alkalmazott dózisokat nem jegyezték fel, és nem hasonlították össze az alanyokat olyan emberekkel, akik nem használnak marihuánát, a kutatók úgy vélik, hogy a fű összességében pozitívan hat az orgazmusra. Jó hír ez azok számára, akik Hollandiában vagy az Egyesült Államok azon területein élnek, ahol a marihuána-használat legális, ám hazánkban tiltott szernek minősül, így senkit sem buzdítunk az alkalmazására. Mindenesetre évről évre felfedezi a kannabisz egy-egy újabb pozitív hatását a tudomány, ám a kutatók minden esetben felhívják a figyelmet nemcsak a mértékletességre, de a marihuána megfelelő klinikai körülmények között való használatára.

(Coloré)

(Borítókép: Elégedett férfi. Illusztráció: Getty Images)