Bármelyik férfi megirigyelné az Acélember és a Vaják sztárjának, Henry Cavillnek az izmait. A színész 185 centiméteres magasságához 92 kiló társul, ám egy-egy filmszerep kedvéért ennél is nagyobb izomtömeget képes magára építeni speciális edzéstervének és étrendjének köszönhetően. Nemrég egy interjúban árulta el a titkát.

Henry Cavill mondhatni a testéből él, hiszen rendre olyan szuperhős szerepeket osztanak rá, amelyekben megvillogtathatja tónusos hasizmait. Korábban már többször is nyilatkozott arról, hogy a filmvásznon visszaköszönő látványért egy nagyon megterhelő folyamaton kell keresztülmennie, ahhoz ugyanis, hogy szinte minden izomszála kivehető legyen, dehidratálnia kell magát a felvételek idejére. Az utolsó napon egyáltalán semmit sem ihat, de az azt megelőző napon is legfeljebb fél litert.

Ennek következtében a vizet kihajtjuk a szervezetből, a bőr elvékonyodik, és jobban rátapad az izomzatra

– fogalmazott korábban a színész. 

Hogy ez működjön, ahhoz előbb izmot kell építenie, ami szintén nem egyszerű feladat. Főleg, ha rövid idő alatt kell nagyobb mennyiségű izomtömeget pakolnia magára. Bár Cavill rendszeresen sportol és személyre szabott edzésprogramja van, a munkáját egy személyi edző, valamint egy speciális étrend is segíti. Mint arra ő maga is rávilágított: megfelelő étkezés nélkül nem tudná hozni ezeket az eredményeket.

”Az edzőm arra utasított, hogyha edzős előtt gyorsan energiára van szükségem, akkor fehér rizst vagy krumplit egyek, ha pedig edzés után lassan felszívódó szénhidrát kell, akkor barna rizst vagy édesburgonyát” – árulta el a világsztár, aki egy olyan napi étrendjét is megosztotta, amelyet egy szerepre való felkészülés során alkalmaz: 

  • Reggeli: omlett sonkával és marhafilével, valamint egy csésze zabbal és bogyós gyümölcsökkel készült fehérje turmix MuscleTech tejsavóból
  • 1. ebéd: fehér rizs és csirke
  • 2. ebéd: barna rizs és csirke
  • Vacsora: steak édesburgonyával
  • Lefekvés előtt: protein shake

Mindent a hasizmokért

Henry Cavill a hasgyakorlatok terén a plank-ra esküszik, annak legalább harmincféle változatát alkalmazza, hogy megőrizze kockás és tónusos hasizmait.

„Lehet a tied a világ legkülönlegesebb hasizma, de ha nem vagy elég sovány, nem látod őket. Ahhoz, hogy különösen esztétikus hasizmokat vagy erős core izomzatot érjek el, a plank-re esküszöm” – fogalmazott Cavill, akinek az otthonában is van egy saját konditerme, de szívesen jár el az edzőjéhez, Dave Rienzihez is, ha egy városban tartózkodnak. Amikor pedig forgatásra készül és már a helyszínen van, vagy épp Rienzi utazott el, akkor videón tartják a kapcsolatot és folyamatosan változtatják az edzéstervet a szereptől és a kívánt végeredménytől függően.

(Coloré)

(Borítókép: Henry Cavill. Fotó: Getty Images)