Az üzletember a New York-i lakosztályában mutatta meg, hogyan tölti egy napját, mit eszik és hogyan edz.

Richard Branson a hetvenes években alapította a Virgin Group multinacionális vállalatot, amely több ágazatba is befektet, mint például az utazás, egészség, zene, szórakoztatás, telekommunikáció, média, pénzügyi szolgáltatások és nem utolsó sorban az űrutazás. Branson nehéz körülmények között nőtt fel; üzleti tudását és rátermettségét csakis magának köszönheti. Csupán 20 éves volt, mikor belevágott a vállalkozásba, de mára már több mint 400 céget vezet. 2000-ben III. Károly brit király – akkor még csak walesi herceg – üzleti érdemei elismeréseként nemesi rangra emelte.

Nem meglepő tehát, hogy sikeres karrierje eredményeképpen becsült nettó vagyona közel 2,9 milliárd dollár.

Branson egykor extrém sportolóként tevékenykedett, több világrekordot is megdöntött. A több éven át tartó kemény edzések meg is látszanak a mára 72 éves üzletember formáján. A milliárdos saját hoteljének New York-i lakosztályába engedte be a Men's Health kameráit, hogy megmutassa, hogyan telik luxuséletének egy napja.

Az üzletember hűtője igen színes, mivel főképp zöldségeket és gyümölcsöket tart benne. Reggelire általában zabot eszik, ami elmondása szerint hasonlít az Egyesült Államokba ismert zabkására, mellé pedig gyümölcssalátát és egy csésze teát fogyaszt. Bár a brit milliárdos nagyon odafigyel étrendjére, igyekszik a nap többi részében nem túlságosan korlátozni magát.

Nem vagyok vegetáriánus, eszem húst. Ha edzel, akkor szerintem szüksége van a szervezetnek egy kis húsra

– árulta el Branson, de mindenki megnyugtatására hozzátette, hogy számos olyan cég befektetője, amely laboratóriumi körülmények között előállított húspótlok előállításával foglalkozik és a növényi alapú étrendet is szívesen követi. Ugyanakkor a marhahúst kerüli, amennyire csak tudja, ugyanis nem akar hozzájárulni annak negatív környezeti hatásaihoz. Persze néha Branson is tart csalóétkezéseket, egyik kedvenc brit nassolnivalója a csokoládés keksz. Továbbá sosem hagy ki reggelente egy csésze English Breakfast teát sem egy löttyintésnyi tejjel.

A brit üzletember általában magánszigetén, a Necker Island-en edz, ám mivel üzleti kötelezettségei New Yorkba szólították, mostanság a hotel edzőtermében szokta emelgetni a súlyokat. Edzője egyébként mindig elkíséri őt a hosszabb utakra. Branson nevetve árulta el, hogy edzés közben leginkább Madonna slágereit hallgatja, a kedvence a Like a Virgin című dal.

Branson mindennap részt vesz az edzéseken, amelyek igen sokszínűek. A milliárdos állítása szerint azért váltogatja rendszeresen a mozgásformákat, hogy ne unja meg egyiket sem túl hamar, többek közt imád teniszezni, biciklizni, túrázni és szörfölni is.

Biztos akarok lenni abban, hogy amikor majd 150 éves leszek, akkor is ilyen jó testem lesz, mint most

– mondta nevetve a 72 éves milliárdos, akit két felnőtt gyermeke és öt unokája is formában tart. 

 Borítókép. Richard Branson. Fotó: Shutterstock)