Megdöbbentő eredménnyel zárult egy amerikai férfi fogyási kísérlete: három hónapon keresztül kizárólag gyorsételt fogyasztott, napi három étkezés mellett 27 kilótól szabadult meg.

Több kilót leadott, valamint az egészségügyi értékei is javultak annak az 57 éves amerikai férfinak, aki három hónapon keresztül kizárólag mekis kaján élt. Kevin Maginnis kísérletének eredménye egy az egyben ellentmond a Morgan Spurlock rendező és producer 2004-ben bemutatott Super Size Me című filmjében látottaknak: a nagy sikerű, ugyanakkor megosztó dokumentumfilmben Spurlock 30 napon keresztül fogyasztott kizárólag McDonald's gyorsétteremben vásárolt menüt, ám az ő esetében jelentős testsúlygyarapodás és az egészségi állapotának radikális romlása volt megfigyelhető.

A különbség a két kísérlet között az volt, hogy míg Spurlocknak a saját maga által felállított szabályok szerint mindent el kellett fogadnia, amit az éttermi dolgozók felajánlottak neki – legyen az a nagyobb méretű menü, desszert, vagy egyéb üdítő –, addig a TikTokon bigmaccoaching néven futó Maginnis a megrendelt ételeknek csak a felét ehette meg, valamint kizárólag vizet ihatott. A „fogyókúra” során összesen napi három alkalommal evett, az étkezések között pedig tilos volt bármit is nassolnia.

@bigmaccoaching Nothing but McDonalds for 100 days, 3 meals a day, cut in 1/2! #halfmaccoaching #portioncontrol #Mcdonalds #mcdonalds #100day #100dayweightloss #bigmaccoaching #transformativecoaching #nashvilleweightlosstransformation #weightlossjourney #weightloss #mcdonaldsweightloss #unsupersizeme #supersizeme #halfsizeme #1/2sizeme #Releasethebeastinme #Frenchfrytofitguy ♬ Another One Bites The Dust - Remastered 2011 - Queen

A 100 napig tartó kísérlet ideje alatt Kevin Maginnis 60,5 fonttól, vagyis 27 kilogrammtól szabadult meg, nem mellesleg javultak a koleszterin-, vércukor- és szívroham-kockázati értékei.

„Korábban a cukorbetegség határán álltam, de most már az egészséges tartományban vannak az egészségügyi értékeim” – vallotta meg az amerikai férfi, akinek sikere ellenére a szakemberek senkinek sem tanácsolják a nem mindennapi „fogyókúrás” módszert. A dietetikusok az egészséges életmódot, a gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű gabonák és feldolgozatlan élelmiszerek fogyasztását javasolják.

(Player)

(Borítókép: Hamburger és hasábburgonya. Illusztráció: Getty Images)