Sokak számára évek múltán is tabutéma az anális együttlét, pedig kellő nyitottsággal mindkét fél számára élvezetes lehet. Nem olyan régen nők vallottak őszintén arról, ők hogyan élték meg a férfiak vágyálmát.

Kár lenne tagadni, hogy rengeteg férfi érdeklődik az anális közösülés iránt, a nők többsége azonban ódzkodik tőle, így a történet sok esetben már az ötlet felvetésénél véget ér. Hogy a téma miért izgatja a férfiakat, arra számos magyarázat létezhet, ám az egyik legkézenfekvőbb, hogy a különböző felnőttfilmek kiszélesítik a férfiak fantáziavilágát. A nők közül is egyre többen vállalják be a nem mindennapi együttléteket, ám a legtöbben félnek az esetleges fájdalomtól, illetve a különböző fertőzésektől, hiszen ezeknek az előfordulása a hátsó fertály tájékán gyakoribb lehet. Éppen ezért különleges odafigyelést és felkészülést igényel az anális szex.

A Women's Health 12 nőt kérdezett arról, ők hogyan élték meg az első, esetlegesen a további együttléteket partnereikkel. A hölgyek kendőzetlen őszinteséggel vallottak az élményeikről, ezek közül alább mutatunk néhány beszámolót a hazipatika.com válogatásából.

„Életem legintimebb éjszakája volt”

„Az exem és én három éve jártunk, amikor először kipróbáltuk az anális szexet. Nem azért döntöttünk így, mert unalmas volt a szexuális életünk, egyszerűen csak együtt akartunk átesni a tűzkeresztségen. A húszas éveiben rengeteg barátnője volt, és jólesett a gondolat, hogy lesz valami, amit velem csinál életében először. Hónapokon keresztül beszélgettünk róla, mégsem volt igazán megtervezett, amikor tényleg megtörtént. Egyik este pár pohár ital elfogyasztása után megkérdezte, kipróbáljuk-e. Magunkra kentünk egy csomó síkosítót, mert azt olvastam, ilyenkor muszáj, majd kutyapózban, nagyon lassan, centiméterről centiméterre belém hatolt.

Körülbelül öt perc után teljesen bennem volt, rendkívül mélyen, én pedig azt éreztem, mintha ezelőtt soha nem szeretkeztem volna.

Amellett, hogy folyamatosan kérdezgette, minden rendben van-e velem, és hogy láttam az arcán az élvezetet, az volt az egészben a legjobb, hogy neki is hozzám hasonló, elképesztően érzéki élményt jelentett az anális szex. Hosszan néztük egymást közben, sokat csókolóztunk, és neki is, illetve nekem is orgazmusom volt. Életem legintimebb éjszakája volt. Azóta már sokszor csináltuk, de egyik alkalmat sem lehet az elsőhöz hasonlítani.” (Marienne E.)

„Egyszerre élvezetes és fájdalmas”

„Régebben teljesen odáig voltam az anális szexért. Középiskolában egy ideig sokkal többször szeretkeztem így, mint hagyományos módon. Ha jól csinálják – vagyis, ha a férfi nem nyomja beléd túl erőszakosan a péniszét –, akkor az anális szex által okozott élmény valahol az élvezet és a fájdalom határvonalán táncol. A férfi sokkal nagyobbnak érződik odalent, és teljesen kitölt téged. Amikor beléd hatol, vissza kell tartanod a lélegzeted, mert úgy érzed, nincs elég hely benned a levegőnek és a péniszének is. De ha egyszer benned van, akkor az öröm végighullámzik az egész testeden.” (Nina T.)

„A titok, hogy végig nyugodt maradj”

„Mindig azon aggódtam, hogy fájni fog, ám végül kiderült, hogy nem olyan fájdalmas, mint amennyire kényelmetlen. Ez a kényelmetlenség azonban csak azokat zavarhatja, akik ritkán csinálják. A titok, hogy végig nyugodt maradj, ami addig nem fog sikerülni, amíg meg nem barátkozol a helyzettel, és akarod, hogy megtörténjen. Én nem kifejezetten szeretem az anális szexet, de a barátomat érdekli – ennek ellenére nagyon tisztelettudó, abszolút nem akar nyomást helyezni rám azzal, hogy erőlteti. Talán egy hónapban egyszer szoktuk csinálni.” (Anna B.)

„Puszta kíváncsiságból próbáltunk ki”

„Másfél éve voltunk együtt a volt párommal, amikor elhatároztuk, adunk egy esélyt az anális szexnek. A kapcsolatunk egy olyan szakaszában tartottunk, ahol nagyon komfortosan éreztük magunkat, úgy gondoltuk, ideje felfedezni eddig ismeretlen tájakat. Puszta kíváncsiságból próbáltuk ki. Végeztem előtte egy kis kutatást, hogy mindkettőnknek biztonságos és kényelmes legyen a szituáció. Első alkalommal ipari mennyiségű síkosítót használtunk fel, és igyekeztünk elég időt hagyni a felkészülésre.

Egyikőnk sem csinálta így azelőtt, mindkettőnk számára érdekes élmény volt. Ezután mindössze egyszer szexeltünk még análisan, mert arra jutottunk, hogy nem akarjuk folytatni. Annyi biztos, hogy sokkal különlegesebb volt valaki olyannal kipróbálni, akit szeretek, mint mondjuk egy egyéjszakás kaland során. Így legalább biztonságban, kényelmesen éreztem magam.” (Elise T.)

„Nem volt jó érzés”

„Sok évvel ezelőtt próbáltam ki. A srác, akivel éppen randiztam, így akarta csinálni, és bár először húzódoztam, végül belementem. Megpróbált behatolni, de nagyon fájt, nem volt jó érzés. Nem hiszem, hogy használt volna síkosítót, így viszont túl szűk voltam. Talán egyszer újra ki fogom próbálni a megfelelő emberrel, akiben nagyon megbízom. Egyébként biztosan nem lesz a kedvencem.” (Clara A.)

„Nagyon erotikus élmény volt”

„Az anális szex volt az első szexuális élményem. A középiskolai szerelmemet szigorú katolikus elvek szerint nevelték, a nászéjszakára tartogatta magát. Aztán elmagyarázta, hogy az anális szex végül is nem számít, mert nem lehet baba a vége. Mivel különösen méretes nemi szervvel áldotta meg a sors, muszáj volt rengeteg síkosítót használnunk. A legfurcsább dolog, amit észrevettem, hogy a behatolás pillanatában szorító érzés jelentkezett a torkomban, hasonló ahhoz, mint amikor megijedek. De az egész nem ijesztő, hanem nagyon izgalmas és erotikus volt, úgy éreztem, az egész testem egy erogén zóna. Rájöttem, hogy anális szex közben is el tudok élvezni, a szeretkezésnek ezt a módját pedig a mai napig élvezem.” (Molenna W.)

A különböző beszámolókból kitűnik, amit minden anális szexről szóló cikkben olvasni: a kellő felkészülés, a türelem, és a partnerre való extrém odafigyelés a titka annak, hogy az ilyesfajta együttlétek mindkét fél számára élvezetesek legyenek. Ehhez azonban az kell, hogy fejben is eldöntsék a felek, hogy valóban ki akarják próbálni. A kényszer szülte közösülés ugyanis garancia egy életre szóló rossz élményre, ne adj’ isten traumára.

(Borítókép: Háta mögött egy csomag óvszert a kezében tartó nő. Illusztráció: Shutterstock)