Nem mindennapi esetet kellett megoldaniuk egy holland kórház orvosainak: egy 29 éves pácienst szállítottak a sürgősségire, miután partnerével 15 megpucolt főtt tojást helyeztek fel a végbelébe kábítószeres befolyásoltság alatt.

Az interneten számtalan olyan, sokszor bizarr esetet találni, amikor valamilyen furcsa tárgyat sebészeti úton kellett eltávolítani egy-egy páciens végbeléből. Ezeket az eseteket nem egy alkalommal röntgen képekkel illusztrálják, hogy bemutassák: milyen súlyos következményei lehetnek annak, ha nem odaillő tárgyakat helyez fel magának valaki.

Sokakat ezek a felvételek sem rettentenek el a kísérletezéstől, hiszen a szexuális fantázia kimeríthetetlen, sokan pedig extrém próbálkozásokra adják a fejüket, miután a hagyományos együttlétekben már nem lelnek örömöt. A másik verzió, amikor valaki tudatmódosító szer hatása alatt áll, és olyanokat is kipróbál, amit józan állapotban sosem tenne meg. Ez utóbbi történt egy 29 éves holland férfival is nemrég, aki egy nap elviselhetetlen hasi fájdalmakkal szállítottak kórházba éjfélkor. Mint az a helyszínen kiderült,

a férfi GHB-t fogyasztott, ennek hatása alatt pedig 15 megpucolt főtt tojást helyezett fel a végbelébe a partnere segítségével.

A The Dutch Journal of Medicine orvosi szaklap cikkéből az is kiderül, hogy a páciensnek szabálytalanul gyors volt a szívverése (120/perc), valamint a légzése is felgyorsult (28 legevővétel/perc). Mivel a férfit ellátó orvos vérmérgezésre gyanakodott, azonnal CT-vizsgálatot rendelt el, ami kimutatta, hogy az idegen tárgyak szakadást idéztek elő a szigma bélen, ráadásul abnormálisan sok folyadék és levegő gyűlt fel az alhasi területen. A férfit azonnal meg kellett operálni.

„A tojásokat végül sikerült többé-kevésbé egészben eltávolítani, az alhasi területet pedig fertőtlenítettük” – magyarázta az egyik eljáró sebész. A beszámolóból kiderül, hogy a beteg a műtét után csak rövid ideig maradt az intenzív osztályon, néhány nappal később aránylag jó állapotban, maradandó károsodások nélkül hagyhatta el a kórházat.

(HáziPatika)

(Borítókép: Egy doboz tojás. Illusztráció: Getty Images)