Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Chuck Norris – mind-mind olyan színészek, akik ma is kitűnő formában vannak, ami többek között a korábban évtizedekig alkalmazott étrendjüknek is köszönhető.

Bruce Lee

Bruce Lee nemcsak az egyik legjobb filmes harcművész volt, hanem nagy húsfogyasztó hírében is állt. Különösen a marhahúst és a májat szerette. Az úgymond divatos nyugati ételeket kerülte, úgy vélte, hogy túl sok üres kalóriát tartalmaznak. Bruce Lee nem evett fehér lisztből készült élelmiszereket és szénhidrátként kizárólag rizst fogyasztott.

Jean-Claude Van Damme

A Tökéletes katona főhőse azok közé tartozik, akik a növényi alapú étkezésben hisznek. A belga származású színész főleg rizst, kenyeret, babot és más zöldségeket eszik. Húst csak kivételes esetben fogyaszt, azt is szigorúan zsírmentesen.

Ryan Gosling

Ryan Gosling a botoxot nem tartotta létfontosságú dolognak, azt viszont igen, hogy életmódját teljesen megreformálja. A filmszerepeire mindig fitt akart lenni, ezért kőkemény edzésekkel és diétával formálta a testét. A színész ilyenkor csak halat, zöldségeket, rizst és napi 1-2 fehérjeshake-et fogyasztott a szerepre való készülés alatt. Goslingnak a cukor volt az egyedüli, amit még ilyenkor is bevitt a szervezetébe.

Arnold Schwarzenegger

Schwarzenegger keményen dolgozott, hogy felépítse tökéletes izomzatát. Napi kétszer edzett, 4–6 órát töltött a konditeremben és 5-6-szor evett. A ’70-es években a testépítők alacsony szénhidrát- és magas zsírtartalmú diétán éltek. Arnold étrendje főleg tojásból, húsból, halból, zöldségekből, túróból és fehérjeshake-ből állt. A testépítők ekkor nagyon kevés rizst és gyümölcsöt ettek. Állítólag nem volt valami nagyétkű, egy közepes méretű steakkel jóllakott.  Ebben az időben a testépítők még nem válogathattak a különböző táplálékkiegészítők között, szteroidokat viszont használtak. Több testépítő is orvosi felügyelet mellett szedte ezeket a szereket. 

Schwarzi azt is elismerte, hogy ő is használt bizonyos szteroidokat.

Chuck Norris

A 82 éves amerikai színész erejéről, képességeiről legendás mémek születtek az interneten. A méltán népszerű akcióhős reggelire teljes kiőrlésű gabonát eszik, zabot, banánt. Ebédre tonhalat, avokádós szendvicset, vacsorára friss salátát, sült csirkemellet és párolt zöldséget fogyaszt. A főétkezések között pedig friss gyümölccsel, zöldséggel csillapítja éhségét.

Sylvester Stallone

A Rambo- és a Rocky-filmek hőse magas fehérjetartalmú étrendet követ. Könnyen emészthető élelmiszereket fogyaszt, például tojást, fügét, sötétbarna (majdnem fekete), durvára őrölt rozskenyeret, sovány húsokat, csirkét. Korábbi nyilatkozata szerint reggelire három tojásfehérjéből és egy tojássárgájából készült rántottát eszik pirítóssal és friss papayával.

(Borítókép: Ryan Gosling. Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/Getty)